Vantaa jatkaa perhekeskusmallin rakentamista

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli kokouksessaan maanantaina 9.11. Vantaan perhekeskusmallia.

Perhekeskusmallilla edistetään ja vahvistetaan lasten ja perheiden hyvinvointia. Malli vastaa palvelutarpeisiin aidolla moniammatillisuudella ja tuottaa matalan kynnyksen palveluita. Vantaalla perhekeskuskokonaisuuden muodostavat laajan palvelun perhekeskukset sekä miniperhekeskukset, joita sijaitsee kaikilla suuralueilla.

Perhekeskuksissa tuotetaan neuvolapalveluja, lapsiperheiden palveluja, puhe-, toiminta-, fysio- ja ravitsemusterapiaa, perhetyötä ja neuvontaa perheoikeudellisissa asioissa. Lisäksi keskuksissa voi olla avoimia kohtaamispaikkoja sekä nuortenkeskus Nupin toimintaa.

Perhekeskukset ovat uusi, moderni ja asiakaslähtöinen tapa tuottaa palveluita. Asiakasperheet ovat olleet mukana perhekeskusmallin suunnittelussa ja heidän palvelukokemuksiinsa on kiinnitetty huomiota.

Lisäksi lautakunta sai kokouksessaan tiedoksi kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja kustannusten vertailun vuodelta 2019.

Lautakunta sai myös kattavat selostukset terveysasemapalvelujen saatavuudesta ja kehittämistoimenpiteistä sekä psykoterapiakeskus Vastaamon ostopalveluihin liittyvistä tietoturva-asioista.

Tutustu kokouksen asialistaan ja liiteaineistoihin.

Julkaistu: 9.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter