AstraZenecan rokotteita tulossa Vantaalle - ajanvaraus riskiryhmille on avattu tänään

Rokotukset AstraZenecan rokotteella ovat käynnistymässä tällä viikolla. Ajan rokotukseen voivat nyt varata terveydentilansa vuoksi erittäin suuressa vakavan koronan riskissä (lista alla) olevat 65-69-vuotiaat. Muiden rokotteiden osalta Vantaalla on yhä käynnissä rokotukset tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille vantaalaisille.

AstraZenecan rokotteiden kohderyhmästä linjattiin kansallisesti, että niitä tullaan kohdentamaan alle 70-vuotiaille perussairaustensa vuoksi riskiryhmää kuuluville. Suunnitelmissa on rokottaa vanhemmista ikäryhmistä alkaen.

Ryhmä 1: Henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lisäksi AstraZenecan rokotetta kohdennetaan rokotusten kohderyhmään kuuluville terveydenhuollon työntekijöille.

Terveydentilansa vuoksi kohderyhmään kuuluvat (ryhmä 1) voivat varata rokotusajan tiistaista 9.2.2021 alkaen ensisijaisesti osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Palvelusta on mahdollista varata aika Sanomalan lisäksi myös uuteen avautuvaan rokotuspisteeseen, joka sijaitsee Hiekkaharjun Variassa osoitteessa Tennistie 1.

Toisen aikuisen puolesta asiointimahdollisuus on nyt mahdollista koronarokotusaika.fi -palvelussa. Toisen aikuisen puolesta verkossa asiointi edellyttää virallista valtuutusta, jonka voi tehdä suomi.fi-verkkopalvelussa. Lisätietoa ajanvarauspalvelusta.

Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittona puhelimitse numerosta 09 839 50090 (ma-pe klo 8-15). Rokotteita on saatavilla aluksi hyvin rajoitetusti. Rokotusaikoja avataan varattavaksi sitä mukaa, kun uusia rokotteita saadaan.

Tiedotamme mm. vantaa.fi/koronarokotukset -sivulla rokotusten etenemisestä. Pyydämme ettette ottaisi koronarokotusasioissa yhteyttä muihin Vantaan kaupungin numeroihin tai palveluihin, jotta palvelut eivät ruuhkaudu. Myös koronarokotuksen ajanvarauksen puhelinnumero on tarkoitettu ainoastaan kohderyhmän ajanvarauksia varten, ei muihin tiedusteluihin, jotta linja ei ruuhkaudu ja kohderyhmässä olevat saavat varattua ajan.

Julkaistu: 9.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter