Koronarokotusten aikoja nyt uusille ikäryhmille

Päivitetty 3.3.2021: Riskiryhmän 1 ikäryhmää on laajennettu nyt 16-vuotiaisiin.

Nyt rokotetaan myös 16-19 -vuotiaita riskiryhmään 1 kuuluvia. Tämä ikäryhmä voi varata ajan rokotukseen toistaiseksi ainoastaan puhelimitse. Vantaalla opiskelevat saavat myös opiskeluterveydenhuollon kautta ohjeistuksen rokotusten ajanvarauksesta.

Ajan koronarokotukseen voi varata tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat vantaalaiset, sekä lisäksi 16–69-vuotiaat terveydentilansa vuoksi erittäin suuressa vakavan koronan riskissä olevat. Suosittelemme varaamaan ajan ensisijaisesti koronarokotusaika.fi -palvelusta, poikkeuksena 16–19-vuotiaat, jotka voivat varata ajan vain puhelimitse.

Ikääntyneiden rokotukset ovat edenneet, ajan voivat varata tänä vuonna 75 vuotta (1946 tai aiemmin syntyneet) täyttävät vantaalaiset. Tätä ikäryhmää rokotetaan BioNTechPfizerin Comirnaty -rokotteella.

Riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, katso tarkemmat tiedot) rokotetaan AstraZeneca-rokotteella ja sitä annetaan tällä hetkellä 18–69-vuotiaille (1952-2003 syntyneet, rokotushetkellä pitää olla täyttänyt 18 vuotta). Tähän ryhmään kuuluvia 16-alle 18-vuotiaita rokotetaan toisella rokotteella, sillä kansallisen ohjeen mukaan AstraZenecan rokote ei sovellu alle 18-vuotiaille. Se ei sovellu myöskään 70 vuotta täyttäneille.

Vantaa on lähestynyt rokotusasioissa puhelimitse kaikkia tänä vuotta 80 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia vantaalaisia, joiden puhelinnumero löytyy asiakas- ja potilastietojärjestelmästä. Lisäksi heille on lähetetty postitse infokirje, jossa on kerrottu rokotuksista ja ajanvarauksesta. Kirjeen saapumista ei tarvitse odottaa, vaan kohderyhmään kuuluva voi varata ajan ensisijaisesti osoitteesta http://www.koronarokotusaika.fi tai takaisinsoittopalveluna numerosta 09 839 50090 (ma-pe klo 8-15).

Seuraa ajantasaista tiedotusta rokotusasioissa: vantaa.fi/koronarokotukset

Julkaistu: 24.2.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter