Muutoksia neuvolapalveluiden ajanvarauksessa

Neuvolapalvelut ovat lasta odottavien ja lapsiperheiden tukena myös pandemian aikana. Palvelumme ovat kuitenkin tilapäisesti kuormittuneet pitkittyneen koronaepidemian vaikutusten vuoksi. Turvaamme ensisijaisesti raskaana olevien perheiden, pienten vauvojen sekä yksilöllisen tuen tarpeen käyntien toteutumisen. Kiireettömiin 2-, 3- ja 5-vuotiaiden leikki-ikäisten tarkastuksiin ei toistaiseksi anneta aikoja. Tämän vuoksi suljemme tilapäisesti Maisa-asiakasportaalin kautta tehtävät ajanvaraukset näihin tarkastuksiin. Lapsille, joiden kasvusta tai kehityksestä on huolta tai perheellä on muu yksilöllinen tarve, varataan aika neuvolaan puhelimitse.

Neuvolakäynnit toteutetaan seuraavasti:

  • Raskaana olevien vastaanotot toteutetaan normaalisti.
  • 0–1,5-vuotiaiden määräaikaistarkastukset toteutetaan normaalisti.
  • 4- ja 6-vuotiaiden määräaikaistarkastukset pyritään toteuttamaan normaalisti.
  • 2-, 3- ja 5-vuotiaille varataan aikoja neuvoloiden ajanvaraustilanteen salliessa. Jo varattuja aikoja ei peruuteta. Ajanvaraustilanteen salliessa terveydenhoitajat kutsuvat perheitä määräaikaistarkastuksiin Maisan kautta tai puhelimitse. Ajanvarausmahdollisuus 2-, 3- ja 5-vuotiaiden lasten tarkastuksiin Maisa-asiakasportaalin kautta on sulkeutunut 25.3.2021.

Neuvoloiden puhelinpalvelu 09 8392 5900 palvelee ma-pe klo 8–15. Ajanvaraus Maisan kautta toimii normaalisti paitsi 2-, 3- ja 5-vuotiaiden kohdalla.

Julkaistu: 26.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter