AstraZenecan rokotteen käytössä muutoksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut, että viikosta 18 alkaen 65–69-vuotiaat, jotka varaavat ajan ensimmäiseen koronarokotukseen, voivat valita halutessaan rokotteekseen kunnassa käytössä olevan mRNA-rokotteen (esim. BiontechPfizer). Myös Vantaalla tämä valinta on mahdollista maanantaista 3.5.2021 alkaen.

Ajanvaraus BiontechPfizerin koronarokotukseen varataan koronarokotusaika.fi tai koronarokotusten puhelinpalvelun kautta. AstraZenecan rokotteen haluava 65–69-vuotias henkilö saa ajan rokotukseen koronarokotusten puhelinpalvelun kautta p. 09 5844 3030 (ma-pe klo 8-16).

Rokoteaineen valintamahdollisuus koskee vain ensimmäistä rokotetta. AstraZenecan ensimmäisenä rokotteena saaneiden 65 vuotta täyttäneiden henkilöiden tehosterokotuksissa käytetään valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti edelleen AstraZenecan rokotetta.

Alle 65-vuotiaiden tehosterokotukset

Toukokuussa käynnistyvät alle 65-vuotiaiden, aiemmin AstraZenecan rokotteen saaneiden tehosterokotukset. Näissä rokotuksissa käytetään mRNA-rokotetta (BiontechPfizer tai Moderna).

Tietoa koronarokotuksista Maisan kautta

Lähetämme rokotusvuorossa oleville ikäryhmille www.maisa.fi -palvelun kautta viestin, kun koronarokotusten ajanvaraus käynnistyy heidän ikäryhmässään. Jos haluat Maisa-palvelun kautta viestejä, tarkista, että puhelinnumerosi ja/tai sähköpostisi löytyvät ja ovat oikein Maisassa.

Tiedotamme Vantaan koronarokotuksista ja rokotusten edistymisestä www.vantaa.fi/koronarokotukset -sivulla.

Julkaistu: 30.4.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter