Riskiryhmään kuuluvien 12–15-vuotiaiden rokottaminen alkaa Vantaalla

Vantaalaisten 12–15-vuotiaiden (vuosina 2006–2009 syntyneiden) riskiryhmään kuuluvien on nyt mahdollista varata aika koronarokotukseen.

Ajanvaraus ensisijaisesti netin kautta www.koronarokotusaika.fi. Jos ajanvaraus netin kautta ei ole mahdollista, ajan voi varata takaisinsoittopalveluna puhelimitse numerosta 09 5844 3030 (ma-pe klo 8–16).

Suosittelemme varaamaan ajan ensimmäiseen rokotukseen ja toiseen, eli tehosterokotukseen samalla kertaa.

Huomioithan, että rokotteen saajan täytyy olla rokotushetkellä täyttänyt 12 vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta voit tarkistaa, kuuluuko lapsi/nuori riskiryhmään.

THL on laatinut 12–15-vuotiaille koronaviruksen riskiryhmään kuuluville nuorille koronarokotusinfokirjeen: Lataa infokirje, pdf

Tällä hetkellä rokotamme:

Kansallisen ohjeistuksen mukaisesti koronarokotetta tarjotaan tällä hetkellä kaikille 16 vuotta täyttäneille ja niille 12–15-vuotiaille, joilla on perustautinsa tai tilansa vuoksi erityinen riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Katso tarkempia tietoja Vantaan koronarokotuksista ja rokotusten edistymisestä: www.vantaa.fi/koronarokotukset

Lapsen tai nuoren oma suostumus rokottamiseen

Koronavirustauti on yleensä lievä lapsilla ja nuorilla, mutta Euroopan tartuntatautiviraston kootussa tutkimusaineistossa on nähtävissä, että perussairaudet lisäävät tapausten pienestä lukumäärästä huolimatta myös 12–15-vuotiaiden koronavirustartunnan saaneiden sairastavuutta ja kuolleisuutta. Tästä syystä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee rokotusta kyseiselle ikäryhmälle.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.

Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus: Lataa suostumuslomake, pdf

Julkaistu: 30.6.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter