Hyvinvointialuekierroksella vuorossa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Sote-ministerityöryhmän ministerit sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkahenkilöt vierailevat hyvinvointialueilla syksyn 2021 aikana. Keskiviikkona 20.10.2021 on vuorossa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, kun ministeri Kiuru saapuu Vantaan kaupungintalolle.

Syksyn 2021 aikana hyvinvointialueilla järjestetään sote-ministerityöryhmän ministerien sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkahenkilöiden aluekierros, jossa välitetään ajantasaista tietoa sekä keskustellaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöistä ja toimeenpanosta hyvinvointialueilla sekä tulevista aluevaaleista.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen osuus aluekierroksesta järjestetään keskiviikkona 20.10.2021 klo 9-11 Vantaan kaupungintalolla. Tilaisuudessa on vieraana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistukseen liittyviä virkahenkilöitä. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta paikan päälle ja tekemään haastatteluita. Tilaisuutta voi seurata myös sosiaali- ja terveysministeriön YouTube-kanavan lähetyksen kautta. Lähetyksen seuraajat pääsevät myös esittämään kysymyksiä tilaisuuteen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue aloittaa toimintansa alkuvuonna 2023

Vantaa ja Kerava muodostavat yhdessä hyvinvointialueen, joka ottaa vastuulleen alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisen 1.1.2023 alkaen. Tällä hetkellä hyvinvointialue on jo perustettu, ja sen toiminnan käynnistämistä valmistelee molempien kaupunkien viranhaltijoista koostuva väliaikainen valmistelutoimielin.

Tammikuussa 2022 pidettävissä aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueelle aluevaltuusto, joka toimii alueen johdossa nelivuotisen kautensa loppuun.Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toiminnan valmistelua tehdään hyvässä yhteistyössä molempien kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen kesken. Yhteisellä valmistelutyöllä varmistetaan palveluiden sekä henkilöstön sujuva ja turvallinen siirtyminen hyvinvointialueellesen aloittaessa toimintansa.

Seuraa aluekierroksen tilaisuutta täältä (YouTube).

Voit osallistua keskusteluun täältä (Mentimeter).

Lisätietoa sote-aluekierroksesta ja sen aikataulusta täältä (soteuudistus.fi).

Lisätietoa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueesta täältä (vantaa.fi).

Julkaistu: 19.10.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter