Koronatilanne kuormittaa Vantaan terveysasemia ja kotihoitoa

Vantaan sosiaali- ja terveyspalvelut joutuu karsimaan kiireetöntä hoitoa ja palvelua vaikeassa koronatilanteessa. Kiireellinen, välttämätön hoito priorisoidaan ja turvataan.

Lieviä hengitystieoireita aiheuttavat taudit tulee sairastaa lähtökohtaisesti kotona. Tämä pätee myös koronatartuntaan. Ohjeita koronan kotihoitoon osoitteesta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronaviruksen-hoito-ja-ohjeet-sairastuneelle.

Priorisointia yhteydenotoissa ja testauksessa

Ei-kiireellisiä yhteydenottoja terveysasemille pyydetään välttämään, ja odottamaan koronatilanteen tasaantumista. Henkilöstön sairauspoissaolojen vuoksi jo varattuja vastaanottoja saatetaan joutua siirtämään tai perumaan, ja niistä tiedotetaan asiakkaita.

Koronatestaus on pahoin ruuhkautunut. Rohkaisemme kotitestien käyttöön koronavirustartunnan toteamiseksi, jos mahdollista. Samalla muistutamme, että kotitestin tulosta ei aina ole tarpeen varmentaa laboratoriossa. Tällä ohjeistuksella pyritään säästämään testauskapasiteettia kriittisille asiakas- ja potilasryhmille.

Myös tartunnanjäljitys on pahoin ruuhkautunut - odotathan rauhassa yhteydenottoa. Kaikki tartunnan saaneet tullaan kontaktoimaan tekstiviestillä tai puhelimitse.

Lisätietoa Vantaan kaupungin päivittyvältä koronasivustolta: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus.

Auta huolehtimalla rokotesuojastasi

Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluista kerrotaan, että työ- ja päivätoimintaa joudutaan vähentämään. Asiakaskäyntejä joudutaan myös lyhentämään terveysturvallisuuden takaamiseksi.

Kotihoidon asiakkaiden arjen sujuvuuden kannalta on sukulaisten, ystävien ja naapureiden apu nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Vantaan kaupungin terveys- ja sosiaalipalvelut seuraa pandemiatilanteen kehitystä jatkuvasti, ja reagoi muutoksiin herkästi.

Jokainen voi olla tässä vaikeassa tilanteessa avuksi huolehtimalla oman rokotesuojansa kuntoon. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin saatavilla. Rokotusaika suositellaan varaamaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta www.koronarokotusaika.fi.

Julkaistu: 5.1.2022 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter