Ihanaa olla tyttö − Lastenkulttuurikeskus Toteemissa juhlitaan Kansainvälistä tyttöjen päivää

Supertyttö-piirros. Kuva: Janina Aire / uname IT
Kuva: © Janina aire © kakigori / uname IT

Kansainvälistä tyttöjen päivää juhlitaan 11.10. Lastenkulttuurikeskus Toteemissa jo kolmantena vuonna peräkkäin. Toteemissa järjestettävä Ihanaa olla tyttö -tapahtuma tarjoaa 6–12-vuotiaille tytöille mahdollisuuden viettää tärkeää päivää yhdessä. Nuoremmatkin tytöt ovat tervetulleita tapahtumaan vanhempien tai vaikkapa isosiskojen seurassa.

Ihanaa olla tyttö -tapahtuma

Ihanaa olla tyttö -tapahtumassa päästään nauttimaan esimerkiksi musiikista, tanssista, taidetyöpajoista ja valokuvataiteesta. Tapahtuman avaa lastenorkesteri Tempon monikulttuurinen konsertti, jossa noin kahdenkymmen lapsen orkesteri tutustuttaa yleisön musiikin avulla eri maiden kulttuureihin.

Toteemissa on nähtävillä kaksi koskettavaa näyttelyä. Valokuvaaja Meeri Koutaniemen ja Plan International Suomen Vapaita unelmia -valokuvanäyttely kertoo nepalilaisista tytöistä, jotka menettivät vuosia lapsuudestaan ja nuoruudestaan orjatyössä.

Metsän ovi raollaan -elämysnäyttelyssä lapset taas pääsevät seikkailemaan satumetsään, jossa asuvat haltijat ja keijukaiset. Näyttely koostuu tarinoista, jotka on kerätty 26 kotimaisesta metsäaiheisesta kirjasta ja sen ovat toteuttaneet useat taiteilijat yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa.

Päivää juhlistavat myös Vantaan Tanssiopiston pienten tanssiopiskelijoiden tanssiesitykset ja Vantaan taidemuseo Artsin taidetyöpaja. Tapahtumassa voi myös ottaa itselleen kasvomaalauksen ja tehdä jättisaippuakuplia. Tapahtuma on suunniteltu niin, että juhlaan voi tulla suoraan koulusta. Tarjolla on pientä purtavaa.

Tapahtuman tuottaa Vantaan kulttuuripalvelut.

Julkaistu: 5.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter