Vapaa-ajan lautakunta päättää uudistuneen Vantaan kulttuuripalkinnon jakamisesta

Vapaa-ajan lautakunta käsittelee kokouksessaan 6.11. uudistetun Vantaan kulttuuripalkinnon myöntämistä.Kulttuuripalkinto jaetaan vantaalaiselle nuorelle taiteilijalle ja henkilölle tai yhteisölle merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi.

Kuntalaiset ovat voineet antaa kulttuuripalveluille ehdotuksia palkittavista 15.10. saakka. Vapaa-ajan lautakunta saa käsiteltäväksi ehdotukset ja esittää palkintojensaajia kaupunginhallitukselle. Palkinnot julkaistaan ja jaetaan kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.12.

Vapaa-ajan lautakunnalle esitetään, että Vantaan kaupunginmuseo hakisi alueellisen vastuumuseon tehtävää. 2020 voimaan tuleva museolaki siirtää viranomaistehtäviä alueellisten vastuumuseoiden hoidettavaksi. Kaupunginmuseo on hoitanut kulttuuriympäristön viranomaistehtäviä Vantaalla jo tähän mennessä.

Lisäksi lautakunta saa hyväksyttäväksi vierasateljeetoiminnan tilityksiä ja lautakunnalle esitetään, että vuodelle 2019 varattaisiin määrärahaa kansainvälistä taiteilijavaihtoa varten taiteilijatalo Gjutarsissa.

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi vapaa-ajan lautakunnan alaisen toiminnan määrärahamuutokset sivistystoimen vuoden 2018 talousarvioon.

Lautakunta saa hyväksyttäväksi taide- ja kulttuuritapahtumien avustusten tilityksiä ja kulttuuritoiminnan kohdeavustusten tilityksiä. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi vuoden 2016 taiteilija-apurahaselvitykset ja selvitys markkinointituen käytöstä. Lautakunta päättää teatteri- ja kulttuuritapahtumien avustusten ja kaupunkimarkkinointituen myöntämisestä. Kaupunkimarkkinointitukea esitetään myönnettäväksi Ammattiliitto Pro:n Pro on Stage 2018 -hyväntekeväisyystapahtumalle Energia Areenalla 9.11.2018

Lautakunta päättää kohdeavustuksista nuorten toimintaan ja nuorisotyön tunnustusstipendin myöntämisestä. Lautakunnalle esitetään hylättäväksi harrasteliikunnan ohjaajatukihakemukset vuoden 2018 toimintaa koskien, koska määräraha on tämän vuoden osalta käytetty.

Esityslista kokonaisuudessaan: paatokset.vantaa.fi

Julkaistu: 1.11.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter