Kevään matineaelokuvissa tutustutaan taide- ja viihdemaailman suuriin nimiin

Star is born -elokuvasta
A Star is Born

Keväällä tarjolla on 19 elokuvaa ja 47 näytöstä. Matineasarjaan valikoituja elokuvia yhdistää tällä kertaa kulttuuri. Suuri osa elokuvista käsittelee taide- ja viihdemaailman suuria nimiä, esimerkiksi Olavi Virtaa ja Juicea.

Queen-yhtyeen karismaattiseen laulajaan, Freddie Mercuryyn tutustutaan elokuvassa Bohemian Rhapsody. Tunnettuja ja rakastettuja kirjailijoita kuvataan elokuvissa Nuori Astrid ja Colette. Musiikista ja kirjallisuudesta taas ammentavat elokuvat A Star is Born ja The Wife.

Matineaelokuviksi valikoidaan tasokkaita, humanistisia elokuvia, jotka pysäyttävät aihepiirillään, yllättävät näkökulmallaan tai kuvaavat poikkeuksellista tapahtumaa, ihmistä tai elämäntilannetta.

Esitysajat ja hinnat

Bio Grandissa näytökset keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Esitysajat voit tarkistaa Bio Grandin nettisivuilta, Vantaan Sanomien keskiviikon numerosta tai Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä. Liput tulevat varattaviksi viimeistään elokuvaa edeltävänä tiistaiaamuna, ja ne on lunastettava viimeistään puoli tuntia ennen näytöstä. Liput kassalta, varaukset netistä tai p. 09 823 7751 viimeistään tuntia ennen näytöstä. Liput 6,80 €.

Kino Myyrissä näytökset keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14, lauantaisin klo 12. Liput kassalta, varaukset teatterin aukioloaikoina numerosta 09 563 4404. Liput lunastettava viimeistään puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Liput 7 €.

Matineaelokuvien ohjelmisto keväällä 2019

Matineaelokuvien ohjelmistoon voit tutustua alta tai sähköisestä esitteestä.

Olavi Virta
K12 / 125 min
Ohj. Timo Koivusalo
la 26.1. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 30.1. Bio Grand

Vain 57-vuotiaana kuollut laulaja näytteli revyissä ja elokuvissa ja ennen kaikkea lauloi ikivihreiksi muodostuneita kappaleita. Hänen äänensä oli omaa luokkaansa – ja säväyttää edelleen Elokuva kertoo tarinan nuoresta miehestä, joka sodan kynnyksellä pääsee kiinni muusikon ammattiin, saavuttaa käsittämättömän suuren menestyksen ja lopulta menettää kaiken, perhettään ja terveyttään myöten.

Mamma Mia! Here We Go Again
Ohj. Ol Parker
S / 114 min
la 2.2. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 6.2. Bio Grand

Valmistaudu jälleen laulamaan ja tanssimaan ja katso, miten kaikki alkoi! 10 vuotta Mamma Mia! -elokuvan jälkeen, maaginen Kalokairin saari Kreikassa kutsuu ABBAn kappaleisiin perustuvan uuden hyväntuulisen musikaalin pariin. Sophie (Amanda Seyfried) on raskaana ja äitinsä Donnan (Meryl Streep) tavoin hänen on otettava riskejä. Elokuvassa nähdään alkuperäinen näyttelijäkaarti sekä uusia nimiä, kuten Lily James nuorena Donnana, Andy Garcia ja Oscar®-voittaja Cher.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja
Ohj Tiina Lymi
K12 / 118 min
to 7.2. Bio Grand ja Kino Myyri

Mielensäpahoittaja tahtoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty, ja elämästä on kadonnut tarkoitus. Lapsenlapsen, 17-vuotiaan Sofian myötä, saapuu jäärälle uusi elämä. Sofialla on omat ongelmansa ja hän tarvitsee ukkinsa jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja (Heikki Kinnunen) saa elämäänsä tarkoituksen ja vaalittavakseen suuren salaisuuden. Sydämellinen elokuva käsittelee myös vakavia aiheita.

Maria by Callas
Ohj. Tom Volf
S / 113 min
la 9.2. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 13.2. Bio Grand

Hän oli La Divina (jumalainen) ja hänestä tuli kaikkien aikojen kuuluisin sopraano. Elokuva kertoo kiehtovan Maria Callasin koskettavan tarinan hänen omasta näkökulmastaan ja hänen ainutlaatuisen äänensä avulla. Mukana on aikaisemmin julkaisematonta arkistomateriaalia entisöitynä sekä oopperadiivaa ympäröiviä ihmisiä: Marilyn Monroe, JFK, Grace Kelly ja Elizabeth Taylor. Callasin kirkkaasti loistava lahjakkuus ja tähteys ovat musiikkielämyksen keskiössä.

Nuori Astrid
Ohj. Pernille Fischer Christensen
K12 / 123 min
la 23.2. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 27.2. Bio Grand

Pienessä kylässä uskonnollisten vanhempien valvovan, joskin rakastavan silmän alla vielä Ericssonina tunnettu Astrid iloitsee työpaikasta paikallislehden sihteerinä. Nopeasti hän ajautuu suhteeseen vanhemman, naimisissa olevan, päätoimittajan kanssa. Seuraukset vaikuttivat hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoivat hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Hän myös rohkaistui rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja. Ihastuttavaa läsnäoloa valkokankaalla säteilee Alba August Astridin roolissa.

Pieniä suuria valheita
Ohj. Matti Kinnunen
K7 / 95 min
la 2.3. ja ke 6.3. Bio Grand

Isä ja poika (Mikko ja Simo Nousiainen) muuttavat Harmaakedon pieneen kylätaajamaan, paikkaan jossa ei ole juuri muuta kuin kirkko, kodinkoneliike ja koulu – sekä silmänkantamattomiin lunta. Ihmiset ovat kylmyydessä, kateudessa ja nurkkakuntaisuudessa marinoituja, enemmän tai vähemmän vinoon kasvaneita. Pikkukylän kyräilevä ilmapiiri, ylpeys ja häpeä omasta menneisyydestä ovat esteitä, jotka alkavat kasaantua isä Harrin tielle. Koskettava ja humoristinen elokuva kertoo myös lähimmäisenrakkaudesta ja luottamuksesta.

Rannalla
Ohj. Dominic Cooke
K12 / 110 min
la 2.3. Kino Myyri

Florencen ja Edwardin tarina on haikeansuloinen ja teräväkatseinen elokuva siitä, kuinka yhtenä hetkenä tehdyt tai tekemättömät asiat voivat muuttaa kokonaisen elämän. Tai kaksi. Sillä ainakaan rakkautta heiltä ei puuttunut. Ian McEwanin menestysromaanin filmatisointi vie katsojat 1960-luvun alun Englantiin avaten oven eritaustaisten nuorten hämmennykseen ja ääneen lausumattomien toiveiden ja pelkojen ääreen.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Oma maa
Ohj. Markku Pölönen
K7 / 109 min
to 7.3. Bio Grand ja Kino Myyri

Turvattua elämää elänyt Anni rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Anni jättää kaiken taakseen ja lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa, eli niin sanottua kylmää tilaa. Ruusuisen alun jälkeen kohtalo iskee Annin unelmat pirstaleiksi, ja rakkaus Veikkoon joutuu koetukselle. Pääparina nähdään raikas Oona Airola ja roolissaan uskottava Konsta Laakso.

Bohemian Rhapsody
Ohj. Ohjaus: Bryan Singer
S / 135 min
la 9.3. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 13.3. Bio Grand

Elokuva on kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä. Rami Malek vakuuttaa Mercuryn roolissa.

Tuntematon mestari
Ohj. Klaus Härö
S / 95 min
ke 13.3. Kino Myyri

Taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät, ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen unelmansa mies joutuu kohtamaan menneisyytensä.

Cold War
Ohj. Pawel Pawlikowski 
K12/ 88 min
la 16.3. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 20.3. Bio Grand

Intohimoinen rakkaustarina kertoo Wiktorista ja Zulasta, jotka tapaavat toisensa sotienjälkeisen Puolan raunioissa. Nämä kaksi täysin erilaisen taustan ja mielenlaadun omaavaa ihmistä ovat toistensa täydelliset vastakohdat ja silti auttamattomasti tuomittuja kuulumaan toisilleen. 1950-luvun kylmän sodan aikaiseen Puolaan, Berliiniin, Jugoslaviaan ja Pariisiin sijoittuvassa tarinassa pariskunnan erottavat toisistaan poliittiset käänteet, tuliset luonteet ja onnettomat kohtalon oikut - mahdoton rakkaustarina mahdottomana aikana.

A Star is Born
Ohj. Bradley Cooper
K12 / 136 min
la 23.3. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 27.3. Bio Grand

Traagisen rakkaustarinan uudelleenfilmatisoinnissa, kokenut ja omien demoniensa kanssa kamppaileva muusikko, Jackson Maine, löytää ja rakastuu uransa alkumetreillä kamppailevaan artistiin, Allyyn. Pääparin suhde on monitasoinen ja mutkikas. Bradley Cooper on elokuvan luova voima: ohjaaja, uskottava ja lämmin näyttelijä, kuin myös yksi käsikirjoittajista. Lady Gaga on paitsi loistava laulaja, hän on myös erinomaisen luonteva näyttelijä. Näyttelijöiden välinen kemia toimii hienosti. Vahvan tarinan lisäksi elokuvan laulut tekevät vaikutuksen.

Colette
Ohj. Wash Westmoreland
K12 / 111 min
la 30.3. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 3.4. Bio Grand

Vuonna 1873 syntynyt Colette (Keira Knightley) aloitti kirjoittamalla ensimmäisen aviomiehensä nimissä julkaistuja, omaan nuoruuteensa pohjaavia tarinoita, jotka huumasivat Pariisin seurapiirit. Hän rakasti naisia ja miehiä, esiintyi miimikkona ja tanssijana. Colette on elokuva omia valintoja tekevästä ja omalla äänellä kirjoittavasta naisesta maailmassa, jossa sellainen nähtiin kummajaisena.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Nothing Like a Dame
Ohj. Roger Michell
S / 84 min
to 4.4. Bio Grand ja Kino Myyri

Neljä aateloitua rouvaa ja näyttelijälegendaa: Judi Dench, Maggie Smith, Joan Plowright ja Eileen Atkins kokoontuvat säännöllisesti Plowrightin ja hänen edesmenneen miehensä Laurence Olivierin maaseutukotiin. Hersyvässä dokumentissa pääsee seuramaan, kun nämä Britannian kansallisaarteet muistelevat uriaan ja sattumuksiaan vuosien varrelta. Yhdistävänä tekijänä heillä on yli puoli vuosisataa kestänyt ystävyys.

The Wife
Ohj. Björn Runge
K12/ 111 min
la 6.4. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 10.4. Bio Grand

Amerikkalaiselle menestyskirjailijalle ilmoitetaan, että hän on voittanut Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Miehensä uralle täydellisesti omistautunut älykäs ja kaunis vaimo Joan (Glenn Close) riemuitsee uutisesta vähintään yhtä paljon kuin kirjailija itse. Palkintoa lähdetään vastaanottamaan Ruotsiin, jossa perheen salaisuudet ja jännitteet alkavat kiristyä vähitellen. Glenn Close häikäisee hienossa laatudraamassa.

Shoplifters – Perhesalaisuuksia
Ohj. Kore-eda Hirokazu
K12 / 121 min
la 13.4. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 17.4. Bio Grand

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon, Kultaisen palmun, voittanut ja Japanin virallinen Oscar-ehdokas kertoo japanilaisen kulttuurin vaietuista ”pimeistä” puolista. Elokuvan köyhä työläisperhe hankkii elantonsa huijaamalla, kuten myymälävarkauksilla. Perheenjäsenillä sykkii myös lämmin sydän. Elokuvaa on kehuttu esimerkiksi sen esittämästä työläisten oikeuksia koskevasta yhteiskuntakritiikistä.

Juice
Ohj. Teppo Airaksinen
K7 / 106 min
ke 24.4. Bio Grand
la 27.4. Bio Grand ja Kino Myyri

Konstailematon ja terävä, kuten Juicen persoona. Koskettava ja melankolisesti kaipaava, kuten Juicen sielunmaisema. Ronski ja suorapuheinen, kuten Juicen puheenparsi. Suomenkielisen rock-lyriikan isähahmon elämää leimasi hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu: viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään. 

Ihmisen osa
Ohj. Juha Lehtola
K 12 / 108 min
la 4.5. Bio Grand ja Kino Myyri
ke 8.5. Bio Grand

Lämminhenkinen draamakomedia kertoo etääntyneestä perheestä, joka unohti olevansa perhe, ja Pekasta, joka unohti olevansa vain ihminen. Konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), uskottelee lähimmäisilleen toimivansa yhä menestyksekkäänä toimitusjohtajana. Kunnes vanhemmat haluavat tavata lapsiaan…

Kuukauden Hopeatähti: Kaikki rakkaudelle
Ohj. Franck Dubosc
S / 107 min
to 9.5. Bio Grand ja Kino Myyri

Jocelyn on paitsi menestynyt liikemies, myös itsekäs naistenmies, joka on kyllästynyt arkiseen elämäänsä. Hän yrittää vietellä nuorta ja kaunista hoitajaa Marieta teeskentelemällä vammautunutta, kunnes Marie esittelee Jocelynille siskonsa – pyörätuolissa istuvan, vammautuneen Florencen.

Palautteet

Otamme mielellämme vastaan palautteita elokuvista ja kuulemme toiveita matineasarjoihin liittyen.

Julkaistu: 11.1.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter