Naistenpäivää juhlitaan maksuttomissa tapahtumissa ympäri Vantaata

Maarit Hedmanin maalaus Artsin 80 päivää näyttelyssä / Kuva: Timo Lahtinen
Maarit Hedmanin teos Ääretön Artsin 80 päivää -näyttelyssä. Näkövammaisen kuvataiteilija ja taideopettaja Hedmanin taiteilijaesittely on osa 7.3. vietettävän naistenpäivän juhlan ohjelmaa. / Kuva: Timo Lahtinen

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi järjestetään tällä viikolla monenlaisia tapahtumia Myyrmäessä, Koivukylässä ja Tikkurilassa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Vantaan kansainvälinen naistenpäivän juhla

Naistenpäivän juhlahumu alkaa Vantaan taidemuseo Artsissa (Paalutori 3) torstaina 7.3. kello 17–20 vietettävässä juhlassa.

Tapahtuman aluksi vastikään avautunutta 80 päivää -näyttelyä esitellään suomeksi ja englanniksi. Kello 18 alkavassa juhlassa esiintyvät Vaskivuoren lukion mieskuoron tuplakvartetti, Sabrina ja Saarten tyttäret -ensemble ja sellisti Saara Pietikäinen. Lisäksi illan ohjelmaan sisältyvät muun muassa Maarit Hedmanin ja Vidha Saumyan taiteilijaesittelyt ja vuoden länsivantaalainen uussuomalainen nainen -stipendin julkistus.

Tapahtuman järjestävät Vantaan taidemuseo Artsi, Vantaan soroptimistiklubi, Vantaan maahanmuuttajapalvelu, Vantaan järjestörinki ja LC Vantaa/Helsinge.

Kansainvälisen naistenpäivän aamiais-nonstop

Kaikki ovat tervetulleita valmiiksi katetulle aamiaiselle Koivukylän kirjastoon (Hakopolku 2) perjantaina 8.3. kello 6.45–10.

Aamiaisen ohessa pohditaan, miksi naisten asema paranee niin hitaasti, vaikka tietoa ja osaamista on ollut saatavilla jo vuosikymmenet. Aihetta avaamassa ovat Rikosuhripäivystyksenaluejohtaja Jenni Lehtonen, Vantaan Turvakodin toiminnanjohtaja Kristiina Väänänen ja Suvanto ry:n suunnittelija Päivi Helakallio-Ranta.

Tapahtuman musiikista vastaavat Janna, Vantaan musiikkiopiston nuoret solistit ja pianisti Pär Colerus.

Tapahtuman järjestää Toimiva Koivukylä – Toimari ry jäsenjärjestöineen.

Naistenpäivän tapahtuma: Mahdollisuuksien maailma – naiset 2050

Vantaan kaupungintalolla (Asematie 7) vietetään naistenpäivää 8.3. kello 15–18 innostavien naisten ja erilaisten näkökulmien parissa.

Iltapäivän ohjelma alkaa vantaalaisten naisjärjestöjen minimessuilla kaupungintalon aulassa kello 15–16. Messuilla piipahtaminen tarjoaa kaikille mahdollisuuden aloittaa viikonloppu hyvässä seurassa herkutellen, sillä sadalle ensimmäiselle vieraalle tarjoillaan kakkukahvit.

Ohjelma jatkuu kello 16 alkaen Mahdollisuuksien maailma – naiset 2050 -keskustelutilaisuudella, jossa juhlistetaan naisten koko potentiaalia ja keskustellaan naisten mahdollisuuksista muuttuvassa yhteiskunnassa. Seuraa tilaisuutta suorana Vantaa-kanavalta!

Vantaan valtuustosalissa pidettävässä tilaisuudessa puhuvat futuristi Elina Hiltunen, työelämäverkosto Ompeluseuran toinen perustaja Milla Halme, intersektionaalinen feministi Meriam Trabelsi (Vantaan Tyttöjen tila ja Ruskeat Tytöt) ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. All female -paneelissa on mukana myös naisjärjestöjen edustajia. Tilaisuuden juontavat Yle Puheelta tutut toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan. Halme keskustelee sairastuneen Maria Teikarin tilalla.

Ihanaa olla tyttö – pikkunaisten päivä

Myös Lastenkulttuurikeskus Toteemissa (Myyrmäentie 6) ollaan kansainvälisen teemapäivän kunniaksi juhlatunnelmissa. 6–12-vuotiaille tytöille suunnattua juhlaa vietetään 8.3. kello 15.30–17. Luvassa on muun muassa tanssia, musiikkia, työpajoja ja kasvomaalausta.

Tapahtuman järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston, Vantaan kuvataidekoulun, Vantaan tanssiopiston ja Vantaan sanataidekoulun kanssa.

Kansainvälinen naistenpäivän juhla – Ihanat naiset iloitsee

Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurilantie 36) vietetään perjantaina 8.3. kello 17.30–21 jo perinteeksi muodostunutta naistenpäivän juhlaa. Tervetuloa nauttimaan kakkukahveista, musiikista, tanssinopetuksesta ja vapaasta tanssista dj:n tahtiin. Lisäksi luvassa on catwalk, jonka suvereenein show palkitaan.

Juhlan järjestävät African Care, Vantaan kaupunki, Vantaan Järjestörinki, Vantaan Seurakunta, Vantaan Monimaa, Moniheli Vantaan Nicehearts ja Fenix Helsinki.

Perjantaina Vantaalla pääsee myös maksutta uimaan

Naistenpäivä 8.3. on oiva ajankohta myös uimahallireissulle. Vantaan Energia tarjoaa kaikille vapaan pääsyn Hakunilan, Korson, Martinlaakson, Myyrmäen ja Tikkurilan uimahalleihin. Maaliskuun alussa juhlitaan nimittäin myös Kaukon nimipäivää, ja Vantaan uimahallit lämpenevät kaukolämmöllä.

Julkaistu: 4.3.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter