Lähde kulttuuriluotsin kanssa museoon

Vantaan kaupunginmuseo. Kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo

Nyt vietetään Mennään yhdessä -teemaviikkoa. Viikko nostaa esiin kulttuuriluotsitoimintaa ympäri Suomen. Kulttuuriluotsi on vapaaehtoinen, joka lähtee tukea tai seuraa kaipaavien täysi-ikäisten kanssa kulttuurikohteisiin.

Vantaan kulttuuriluotsitoimintaan voi teemaviikolla tutustua taidemuseo Artsissa sekä Vantaan kaupunginmuseossa. Torstaina 9.5. ja perjantaina 10.5. luotseilta voi tulla kysymään toiminnasta tai pyytää seuraksi museovierailulle.

Luotsipäivystysajat:

Keitä kulttuuriluotsit ovat

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja, vapaaehtoisia vantaalaiseen kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia. Kulttuuriluotsin kanssa voi mennä ilmaiseksi tai alennuksella teatteriin, konserttiin, museoon tai näyttelyyn sekä erilaisiin tapahtumiin. Kulttuuriluotsin voi pyytää seuraksi joko itselle, tutulle tai ryhmälle. Kulttuuriluotsin seura on ilmaista, mutta omat matkansa tai alennuslipun kukin kustantaa itse.

Haluaisitko alkaa kulttuuriluotsiksi

Kulttuuriluotsiksi voi ryhtyä käytyään kulttuuriluotsikurssin. Maksuttomalla kurssilla tutustutaan luotsauskohteisiin ja niiden tarjontaan sekä vapaaehtoisena toimimiseen. Jos haluaisit ryhtyä kulttuuriluotsiksi, ota yhteyttä sähköpostilla kulttuuriluotsit@vantaa.fi tai puhelimitse p. 043 826 9011.

Kulttuuriluotsitoimintaa järjestetään ympäri Suomen

Kulttuuriluotsi-nimellä Jyväskylässä kehitetty vapaaehtoistoiminnan malli tunnetaan Suomessa monella eri nimellä. Vapaaehtoista voi pyytää seuraksi kulttuurielämyksiin jo yli 20 kunnassa. Vantaalla kulttuuriluotsit ovat toimineet vuodesta 2012.

Teemaviikko on osa Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallista kehittämishanketta, jota koordinoi Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Mennään yhdessä -teemaviikko osallistuu Taiteen edistämiskeskuksen 100 minuuttia taidetta -kampanjaan.

Mennään yhdessä!

Lisätietoja:
Vantaan kulttuuriluotsit
www.kansalaisareena.fi/luotsit
Mennään yhdessä -teemaviikko Facebookissa
Instagram: #mennaanyhdessa19

Julkaistu: 7.5.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter