Syksyn matineasarja marssittaa elokuvateatteriin 23 laatuleffaa

Kuvituskuva Rocketman-elokuvasta
Rocketman-elokuvasta.

Syksyn matineasarjassa on tarjolla 23 elokuvaa ja 44 näytöstä. Matineasarjaan valikoituja elokuvia yhdistävät tällä kertaa muutos, salaisuudet ja vallan halu.

Taiteilijuutta ja taiteilijaksi tulemista kuvaaavat puolestaan elokuvat Van Gogh – Ikuisuuden porteilla, Tolkien ja Rocketman. Myös Rakkautta ja Anarkiaa - elokuvafestifaalin jatkot rantauvat jälleen Vantaalle, Kino Myyriin 2.–3.10.

Matineaelokuviksi valikoidaan tasokkaita, humanistisia elokuvia, jotka pysäyttävät aihepiirillään, yllättävät näkökulmallaan tai kuvaavat poikkeuksellista tapahtumaa, ihmistä tai elämäntilannetta.

Esitysajat ja hinnat

Bio Grandissa (Kielotie 7, Tikkurila) näytökset ovat keskiviikkoisin ja lauantaisin. Esitysajat voit tarkistaa Bio Grandin nettisivuilta, Vantaan Sanomien keskiviikon numerosta tai Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä. Liput tulevat varattaviksi viimeistään elokuvaa edeltävänä tiistaiaamuna, ja ne on lunastettava viimeistään puoli tuntia ennen näytöstä. Liput kassalta, varaukset netistä tai p. 09 823 7751 viimeistään tuntia ennen näytöstä. Liput 7,50 €.

Kino Myyrissä Kinorinne 6, Myyrmäkitalo) näytökset keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14, lauantaisin klo 12. Liput kassalta, varaukset teatterin aukioloaikoina numerosta 09 563 4404. Liput lunastettava viimeistään puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Liput 7 €.

Matineaelokuvien ohjelmisto syksyllä 2019

Matineaelokuvien ohjelmistoon voit tutustua alta tai sähköisestä esitteestä.

Green Book
Ohj. Peter Farrelly / K12 / 130 min
La 7.9. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 11.9. Bio Grand

Parhaan elokuvan Oscarin napannut elokuva kertoo mustan jazzpianistin esiintymiskiertueesta USA:n rasistisissa etelävaltioissa vuonna 1962. Kuski (Viggo Mortensen) ja kyyditettävä Don Shirley(Mahershala Ali) tulevat aivan eri maailmoista. Pianisti on moninkertainen tohtori, kosmopoliitti, elegantti tyyliniekka ja homoseksuaalinen. Tony ”Lip” on amerikanitalialainen, köyhä, kouluttamaton, väkivaltainen, hetero ja rasisti. Elokuva saa nauramaan sekä koskettaa ja yllättää positiivisesti.

Aurora
Ohj. Miia Tervo / K12 / 107 min
La 14.9. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 18.9. Bio Grand

Jussi-palkittu Mimosa Willamo on kovaksi keitetty bilettäjä, joka työskentelee kynsihoitolassa ja haaveilee rikkauksista ulkomailla. Eräällä kännäysreissullaan hän törmää nakkikioskilla Iranista paenneeseen Darianiin, jolle pitäisi löytää vaimo. Erinomainen draamakomedia on monipolvinen kudelma tragikoomisia tapahtumia ja monia mainioita sivuhenkilöitä.

Onnen kukkuloilla
Ohj. Staffan Lindberg / K7 / 113 min
Ke 18.9. Kino Myyri

Koskettava kuvaus kertoo ihmiskunnan perimmäisestä yhteisestä nimittäjästä – halusta rakastaa ja tulla rakastetuksi. Elokuvassa viiden eri-ikäisen pariskunnan elämät nivoutuvat toisiinsa joko sattuman tai harkittujen valintojen seurauksena.

The Favourite
Ohj. Yorgos Lanthimos / K16 / 120 min
La 21.9. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 25.9 Bio Grand

1700-luvun alkuun, Englannin kuningatar Annan hoviin sijoittuva draama on upeasti näytelty, terävästi kirjoitettu, visuaalisesti iskevä ja mustaa huumoria sisältävä absurdi komedia. Elokuvassa vahvat naiset juonittelevat keskenaään vallasta ja näyttävät miehille kaapin paikan uudelleen ja uudelleen, herkullisen dialogin saattelemana.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Budapestin auringonlasku
Ohj. László Melis / K12 / 142min
To 26.9. Kino Myyri klo 14.00

Orpokodissa varttunut Irisz matkustaa synnyinkaupunkiinsa Budapestiin mennäkseen töihin vanhempiensa aikoinaan omistamaan hattukauppaan. Hän ei saa töitä, mutta omituiselta mieheltä tiedon, että hänellä on vanhempi veli. Alkaa pakkomielteinen veljen etsintä, joka johtaa hänet niin alamaailmaan kuin kuninkaallistenkin luo. Elokuva kuvannee sitä moraalista rappiota, joka piili päältä päin menestyvältä vaikuttavan keisarikunnan ytimessä ja johti lopulta maailmansodan kautta sen tuhoon.

Kaksi kuningatarta
Ohj. Josie Rourke / K12 / 125 min
La 28.9. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 2.10. Bio Grand

Kaksi vahvaa naista, Skotlannin kuningatar Maria Stuart (Saoirse Ronan) ja Englannin Elisabeth I (Margot Robbie) ottavat yhteen 1500-luvun Britanniassa. Heidän sivistyneen vihanpitonsa taustalla kihisevät kansallisuuksien, uskontokuntien ja sukupuolten välinen taistelu.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin jatkot Vantaalla 2.3.10.

  • White, White Day (Islanti, Ruotsi, Tanska, 2019)
    Ohjaus: Hlynur Pálmason / K12 / 109 min
    ke 2.10. klo 14.00 Kino Myyri

Elokuvasta kriitikoiden sanoin: ”Visuaalisesti pysäyttävä ja emotionaalisesti palkitseva. Voimallista ja tuoreesti ajateltua tarinankerrontaa. Lumovan kaunis tarina.” Ohjaaja Pálmasonin täysin omalakista pysähtyneisyyden tyyliä virkistävät pikimusta huumori ja hallitut rytmin muutokset.

Kivikasvoinen poliisipäällikkö Ingimundur (Ingvar E. Sigurðsson) löytää vihjeen vuosia sitten kuolleen puolisonsa uskottomuudesta. Työstään vapautetun lesken ikävä puhkeaa vihaksi, eikä talon remontointi tai muu sijaistoiminta riitä sitä piilottamaan. Kun Ingimundur herkullisessa kohtauksessa kertoo tyttärentyttärelleen Salkalle (Ída Mekkín Hlynsdóttir) tarpeettoman groteskin iltasadun, on selvää, että armoton purkaus on tulossa – on vain löydettävä kohde.

  • Scandinavian Silence (Viro, Belgia, Ranska, 2019)
    Ohjaus: Martti Helde / K12 / 75 min
    to 3.10. klo 14.00 Kino Myyri

Viron lumiset maisemat vilahtelevat auton ikkunoiden takana, mutta autossa on hiljaista. Sisko Jenna (Rea Lest) on poiminut kyytiin veljensä Tomin (Reimo Sagor), joka on juuri vapautunut vankilasta, mutta sisko ei ole puheliaalla tuulella. Veli puhuu hiljalleen omista kokemuksistaan, mutta sisko vaikenee. Miksi hän on ryhtynyt mykkäkouluun? Hiertääkö häntä jokin menneisyyden tapahtuma?

Elokuva luotaa viestinnän vaikeutta eri näkökulmista. Sisarukset ovat kokeneet lapsuuden yhdessä, mutta tulkinneet kokemuksiaan eri tavoin. Taustalla lymyää syyllisyyttä ja katumusta. Ohjaajan työskentelyä on verrattu jopa Andrei Tarkovskiin ja Ingmar Bergmaniin. Hän luottaa vähäeleiseen tyylikkyyteen ja antaa pienten eleiden ja ilmeiden puhua puolestaan.

Van Gogh – Ikuisuuden porteilla
Ohj. Julian Schnabel / K12 / 111 min
La 5.10. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 9.10. Bio Grand

Elokuva kuvaa poikkeuksellisesta lahjakkuutta, joka uhmasi oman aikansa normeja. Se keskittyy taiteilijan tuotteliaisiin viimeisiin vuosiin Etelä-Rankassa. Willem Dafoe ilmaisee herkkäsieluisen taiteilijan tapaa katsoa maailmaa. Luonnossa kokemastaan ikuisuudesta hän sai inspiraatiota taiteeseensa ja sen kautta elämänhalunsa. Maalaamisen prosessi on keskiössä aina inspiraation saamisesta luonnosteluun ja valmiisiin töihin saakka.

Kolme naista
Ohj. Jafar Panahi / K12 / 100 min
La 19.10. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 23.10. Bio Grand

Näyttelijä Behnaz Jafari on suunniltaan nähtyään videon, jossa nuori tyttö pyytää apua hänen vanhempiensa estettyä opinnot Teheranin draamakoulussa. Behnaz lähtee kesken kuvausten etsimään tyttöä ohjaaja Panahin kanssa. He matkustavat pieneen kylään Iranin luoteisosassa, jossa he tapaavat hurmaavia ja anteliaita vuoristokyläläisiä. Samalla heille selviää, että tietyt perinteet elävät sitkeinä yhteisössä.

Beautiful Boy
Ohj. Felix Van Groeningen / K16 / 120 min
Ke 23.10. Kino Myyri

18-vuotias Nic on hyvä oppilas, päätoimittaa koulun lehteä, näyttelee, urheilee ja on pian suuntaamassa yliopistoon. Mutta hän on koukussa vahvoihin aineisiin. Koskettava tosipohjainen draama kuvaa kriisiin ajautuvan perheen taistelua ja selviytymistä, ja etenkin isän väsymätöntä toivoa ja rakkautta pelastaa poikansa vajoamasta syvyyksiin.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Happy Ending
Ohj. Hella Joof / K12 / 96 min
To 24.10. Kino Myyri klo 14.00

Romanttinen tanskalaiskomedia on virkistävä, raikas ja tabuja kaihtamaton kuvaus elämänilosta ja itsensä löytämisestä. Helle on odottanut vuositolkulla, että hänen työnarkomaani puolisonsa jäisi eläkkeelle, ja pariskunta voisi aloittaa leppoisat eläkepäivät ulkomaita kierrellen. Mutta miehellä onkin toiset suunnitelmat. Elämä voi myös yllättää odottamattomilla mahdollisuuksilla. Elämän ehtoopuoli voikin olla uusi alku.

Kaikki tietävät
Ohj. Asghar Farhadi / K12 / 133 min
La 26.10. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 30.10. Bio Grand

Laura (Penélope Cruz) matkustaa perheineen Buenos Airesista kotikyläänsä Espanjaan osallistuakseen sisarensa häihin idyllisellä viinitilalla. Juhlat saavat kuitenkin odottamattoman käänteen, ja iloinen jälleennäkeminen muuttuu painajaiseksi, kun salaisuudet perheen menneisyydessä tulevat päivänvaloon. Cruzin vastanäyttelijänä nähdään karismaattinen Javier Bardem.

Red Joan
Ohj. Trevor Nunn / K12 / 101 min
La 2.11. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 6.11. Bio Grand

Ison-Britannian salaisen palvelun agentit kolkuttavat kirjastonhoitaja Joan Stanleyn (Judi Dench) ovelle, ja pidättävät eläkeläisnaisen syytettynä maanpetoksesta. Hänen poikansa, ystäviensä ja naapureidensa järkytykseksi paljastuu, että Joan on kaikessa hiljaisuudessa peitellyt uskomatonta menneisyyttään yhtenä viime vuosisadan vaikutusvaltaisimmista vakoojista, joka vuoti valtiosalaisuuksia KGB:lle vuosien ajan. Perustuu tositarinaan.

Rivien välissä
Ohj. Olivier Assayas / K12 / 107 min
La 9.11. Bio Grand ja Kino Myyri
Ke 13.11. Bio Grand

Alain on menestynyt pariisilainen kirjakustantaja, joka on tehnyt yhteistyötä kirjailija Leonardin kanssa vuosikausia. He ovat läheisiä ystäviä, ja siksi Alainille on erityisen vaikeaa kertoa, että miehen uusi kirja on julkaisukelvoton. Asia, josta Alainin vaimo on täysin eri mieltä: hänestä kirja on Leonardin suuri mestariteos. Elokuva on kirpeä ja veitsenterävä ihmissuhdekomedia.

Kapernaum – Kaaoksen lapset
Ohj. Nadine Labaki / K12 / 126 min
Ke 13.11. Kino Myyri

Järisyttävän koskettava tarina kertoo 12-vuotiaasta Zainista, libanonilaisesta pojasta, joka haastaa vanhempansa oikeuteen. Syyte on epätavallinen: lapsen saattaminen maailmaan karuissa oloissa, joissa selviytyminen on taistelua. Poika pakenee, ystävystyy ja yhtäkkiä löytää itsensä huolehtimassa yksin toisen vauvasta. Elokuva on vavahduttava hätähuuto kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksien puolesta.

Äiti
Ohj. Samppa Batal / K12 / 91 min
La 16.11. ja ke 20.11. Bio Grand

Vapauduttuaan vankilasta Eeva (Jaana Saarinen) palaa vanhalle kotiseudulleen, mukanaan vain olkalaukku, kännykkä ja yllä olevat vaatteet. Hän haluaa löytää aikuiseksi kasvaneen tyttärensä, mutta paikalleen pysähtynyt kylä tekee selväksi, että Eeva ei ole tervetullut. Epätoivoinen löytöretki saa odottamattoman käänteen, kun keltaisesta pakettiautosta ojentuu auttava käsi. Äiti on lämmin ja viiltävä tarina yksinäisyydestä, inhimillisyydestä ja toivosta.

Paluu
Ohj. Peter Hedges / K12 / 103 min
La 16.11. Kino Myyri

Ben palaa yllättäen kotiin eräänä jouluna. Vaikka hänen äitinsä Holly (Julia Roberts) on riemuissaan, hän tietää Benillä olevan ongelmia, jotka vaikuttavat koko perheeseen. Seuraavien 24 tunnin aikana Hollyn oma rohkeus – ja hänen perheensä tulevaisuus – punnitaan. Julia Robertsin roolisuoritusta äitinä, joka yrittää pelastaa poikansa, on kehuttu hänen uransa parhaaksi.

Tolkien
Ohj. Dome Karukoski / K12 / 112 min
La 23.11. ja ke 27.11. Bio Grand

Elokuva kertoo maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosista – ajasta, jolloin hän löytää ystäviä, rohkeutta ja innoitusta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Veljeys vahvistuu heidän aikuistuessaan ja selvitessään yhdessä rakkaudesta ja menetyksistä. Matkaan mahtuu myös Tolkienin myrskyisä seurustelu Edith Brattin kanssa. Kun ensimmäinen maailmansota syttyy, ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä myöhemmin kirjoittamaan maailmankuulut tarinansa.

Vice – Vallan oikeat kasvot
Ohj. Adam McKay / K12 / 133 min
La 23.11. Kino Myyri

Henkilökuva USA:n varapresidentti Dick Cheneysta kuvaa, miten mies varasti vallan George W. Bushilta. Elokuva avaa kulissien takaista vallan käyttöä niistä rakenteista, joiden varaan niin poliittinen kuin taloudellinenkin valta yhteiskunnassamme rakentuvat. Vice on oppitunti amerikkalaisen vallanjako-opin teoriasta ja käytännöstä. Elokuvassa on erinomaisen virkeä syke. Christian Bale tekee vakuuttavan roolityön ja käsittämättömän muodonmuutoksen.

Kuukauden Hopeatähti -elokuva: Oikeuden puolesta
Ohj. Mimi Leder / S / 120 min
To 28.11. Kino Myyri klo 14.00

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Ruth Bader Ginsburgista (Felicity Jones), nuoresta äidistä ja asianajajasta miesten hallitsemassa maailmassa. Elokuva keskittyy Ruthin tasa-arvotaistelun alkuvaiheisiin. Ruth ja hänen miehensä Marty (Armie Hammer) saavat vastuulleen mullistavan oikeusjutun, jonka lopputulos voi pysyvästi muuttaa tuomioistuimen ja Yhdysvaltojen näkemyksiä sukupuolisyrjinnästä. Elokuva on kaunis kuvaus Ruthin (s. 1933), nykyisin USA:n korkeimman oikeuden tuomarin, ja Martyn suhteesta: kumppanuudesta, joka kukoisti niin yksityis- kuin työelämässäkin.

Rocketman
Ohj. Dexter Fletcher / K12 / 121 min
La 30.11. Bio Grand ja ke 4.12. Bio Grand

Railakas ja musiikintäyteinen elokuva kertoo Elton Johnin läpimurron vuosista, jolloin ujosta pianovirtuoosi Reginald Dwightista kuoriutuu kansainvälinen supertähti. Terapiasessioissaan hän kertoo päihde- ja muista riippuvuuksistaan, tunne-elämänsä epävarmuuksista, ja pojasta, joka ei koskaan kokenut vanhempiensa rakkautta tai hyväksyntää. Henkisen elämänsä kolhuista huolimatta hän oli poikkeuksellisen lahjakas lauluntekijä ja virtuoosimainen pianisti jo nuoresta saakka. Nimiroolissa säkenöi Taron Egerton.

Transit
Ohj. Christian Petzold / K12 / 101 min
La 30.11. Kino Myyri

Saksalaiset joukot marssivat kohti Pariisia. Saksasta paennut Georg (Franz Rogowski) ehtii paeta Marseilleen viime hetkellä. Georg kantaa matkatavaroissaan itsemurhan tehneen kirjailija Weidelin asiakirjoja, joiden turvin hän väärentää henkilöllisyytensä. Paperien joukossa on Meksikon suurlähetystön vakuutus viisumista, joka olisi avain vapauteen. Suunnitelmat muuttuvat, kun Georg tapaa salaperäisen Marien (Paula Beer), joka etsii kadonnutta aviomiestään – kirjailija Weideliä.

Julkaistu: 19.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter