Tässä ovat Skamin näyttelijät – näe heidät lavalla avoimissa harjoituksissa

Skam-teatteriversio. Kuva: Cata Portin
Kuva: Cata Portin

Norjalainen menestyssarja Skam nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa, teatterin näyttämöllä, kun Kulttuuritalo Martinus tuottaa siitä teatteriversion. Produktion ohjaa kokenut näyttelijä ja ohjaaja Tiina Brännare. Rooleissa nähdään kahdeksan lahjakasta nuorta.

‒ Olen erittäin innostunut saadessani ohjata Skamin näyttämösovituksen ja kantaesityksen Suomeen. Tv-sarja on ollut rohkea ja tabuja rikkova, nuorten elämää aidosti ja kaunistelematta kuvaava. Sarjan teemat: ystävyys, päihteet, seksi, rakkaus ja erilaisuus ovat koskettavasti ja uskottavasti kuvattuja, pohtii Brännare.

Skamissa maailmaa katsotaan nuorten silmin, joten produktion näyttelijät ovat nuoria itsekin. Martinuksen teatteriversioon näyttelijät valittiin 350 hakijan joukosta.

‒ Skamiin valitut nuoret ovat hyvin lahjakkaita ja kiinnostavia näyttelijöitä, iloitsee Brännare.

Tv-sarjan kaikilla neljällä tuotantokaudella lukiolaisystävysten tarinaa seurataan eri päähenkilön kautta. Teatteriversio perustuu tv-sarjan ensimmäiseen kauteen, jonka päähenkilö on uutena opiskelijana lukion aloittava Eva.

Evan roolissa nähdään 22-vuotias Rosanna Liuski. Kallion lukiosta valmistunut Liuski on harrastanut teatteria 12-vuotiaasta asti, ja vapaa-ajallaan hän on myös teatterijournalisti.

‒ Minulla on suuri intohimo tälle alalle. On kunnia ja etuoikeus näytellä Evaa. Evalla on emotionaalista taistelua, johon pystyn samaistumaan tunnetasolla. On tosi tärkeää, että saan tuoda ne tunteet näyttämölle niin, että mahdollisimman moni pääsisi samaistumaan ja elämään Evan rankkoja, mutta myös positiivisia ja jännittäviä kokemuksia ja selviytymistä, Liuski kertoo.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä kurkistamaan Skamiin jo ennen ensi-iltaa, osana Myyrmäen taiteiden yötä 29.8., kun Martinuksessa järjestetään produktion avoimet harjoitukset. Rosanna Liuskin lisäksi Martinuksen lavalla nähdään seitsemän näyttelijälupausta.

– Meillä on tosi hyvä porukka! Kaikki ovat innokkaita ja lahjakkaita tekijöitä ja me tehdään tätä koko sydämellä ja halutaan, että katsoja pääsee mukaan nauttimaan ja eläytymään, Liuski kertoo.

Skamin rooleissa

Eva: Rosanna Liuski
Jonas: Elias Hjelm
Vilde: Kreetta Kiviniemi
Noora: Kreetta Sihvola
Sana: Yasmin Ahsanullah
Chris: Jenna Schleifer
William: Joona Saturi
Isak: Jere Hartikainen

Tutustu tarkemmin Skamin näyttelijöihin (pdf) ja kurkista videolta Skamin harjoituksiin.

Ohjaus: Tiina Brännare, teksti: Julie Andem, dramatisointi: Line Mørkeby, suomennos: Aino Piirola, valosuunnittelu: Riku Malinen, äänisuunnittelu: Esa Lindroos, videosuunnittelu: Jyri Suominen, naamionti/stylisti: Elisa Koivuniemi

Avoimet harjoitukset Myyrmäen taiteiden yönä

  • 29.8. klo 19–19.30 Kulttuuritalo Martinuksessa
  • Vapaa pääsy

Skam-teatteriversio Kulttuuritalo Martinuksessa

Julkaistu: 21.8.2019 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter