Koululaisten backgammonin suomenmestaruuskisat pelataan Hakunilan nuorisotilalla

noppa.

Koululaisten backgammonin viralliset suomenmestaruuskisat pelataan Hakunilan nuorisotilalla perjantaina 3.12. kello 11–17.

Kisoihin saavat osallistua kaikki aktiiviset koululaiset ja toisen asteen opiskelijat. Pelattavat sarjat ovat alakoulu, yläkoulu ja toinen aste, johon kuuluvat lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijat. Kisoihin on tulossa noin 40 vantaalaista pelaajaa. Lisäksi osallistujia on odotettavissa ainakin Kirkkonummelta, Karkkilasta ja Turusta.

SM-kisat ovat järjestyksessään kolmannet, aikaisemmin on pelattu Turussa ja Karkkilassa. Kisojen järjestäjinä toimivat Suomen backgammon ry. ja Vantaan kaupungin Hakunilan nuorisotila.

Backgammon on yksi vanhimmista tunnetuista lautapeleistä. Sen historia ulottuu arkeologisten kaivausten ja lautalöytöjen perusteella tuhansien vuosien päähän. Peli on yhdistelmä erittäin pitkälle vietävää strategiaa ja hieman onnea. Kilpapelaamisessa strategian ymmärtäminen korostuu.

Backgammon on hauska ja mielenkiintoinen peli, joka soveltuu kaiken tasoisille pelaajille. Keskenään pystyvät pelaamaan aloittelijat ja edistyneemmät harrastajat. Peli on helppo oppia, ja siinä riittää kehittymistä vuosikymmeniksi.

Julkaistu: 30.11.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter