Nuorisotyöntekijät liikkuvat raiteilla myös vuonna 2022

juna.

Pääkaupunkiseudun yhteinen raidenuorisotyö jatkuu Vantaalla vuonna 2022. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitus päättyy vuodenvaihteessa, mutta Nuorisotyö raiteilla -toiminta saa jatkoa Vantaan kaupungin Myönteisen erityiskohtelun ohjelman rahoituksella.

Toiminnalla pyritään vahvistamaan nuorten käsitystä turvallisesta liikkumisesta ja vapaa-ajan vietosta kaupunkiympäristöissä. Raidenuorisotyöntekijöiden laaja verkostoituminen sekä keskenään että yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollistaa nopean reagoinnin nuorten tarpeisiin. Tavoitteena on viedä joustavasti liikkuva, toimiva, nopea ja vuorovaikutteinen nuorisotyö sinne, missä nuoret liikkuvat ja viettävät vapaa-aikaansa.

Vantaalla ollaan tyytyväisiä rahoituksen jatkumisesta.

”Hyväksi havaittu toimintamuoto jatkuu nyt pääkaupunkiseudun kaupunkien omalla rahoituksella ja toimintaa voidaan jatkossa kehittää yhdessä”, toteaa Tikkurilan alueen nuorisotyön esimies Tiina Haapalainen.

Raidenuorisotyötä lähdettiin kehittämään Vantaalla vuonna 2015, kun huomattiin, että nuorten liikkuvuus pääkaupunkiseudun kuntien välillä lisääntyy. Samaan aikaan rakenteilla oli uusia julkisen liikenteen reittejä, kuten kehärata ja länsimetro, joiden arvattiin lisäävän nuorten liikkumista entisestään. Tähän ilmiöön vastaamaan kehitettiin kuntarajat ylittävä jalkautuvan työn malli, jossa toimijat tulevat eri raideyhteyksien varsilta.

Toiminnassa ovat mukana Vantaan lisäksi Helsingin, Espoon, Kauniaisen, Kirkkonummen ja Järvenpään kaupunkien nuorisopalvelut sekä Aseman Lapset ry. Nuorisotyö raiteilla toimii tiiviissä yhteistyössä myös HSL:n, HKL:n, VR:n, Finavian ja Väyläviraston kanssa.

Julkaistu: 16.12.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter