Kaupungin vapaa-ajan palveluiden rajoituksiin uusia tarkennuksia

Kaupungin häiriötilannejohtoryhmä teki tänään tarkennuksia voimassa oleviin vapaa-ajan palveluiden rajoituksiin. Yleiset asiointitilat pyritään pääosin pitämään auki. 2003 ja sen jälkeen syntyneet voivat harrastaa kaupungin tiloissa.

Vantaan kaupungin häiriötilannejohtoryhmä tarkensi kaupungin vapaa-ajan palveluiden rajoituksia tänään kokouksessaan. Tarkennukset koskevat muun muassa koronapassin käyttöä palveluissa sekä harrastusryhmien ikärajoja.

Vantaan aikuisopiston opetus toteutetaan etäopetuksena 31.1.2022 saakka. Ulkona tapahtuva opetus järjestetään suunnitellusti. Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan etäopetuksen aikana. Myös aikuisopiston järjestämä aikuisten perusopetus ja muu maahanmuuttajakoulutus toteutetaan etäopetuksena.

Taiteen perusopetus toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena 2002 ja sitä ennen syntyneiden opiskelijoiden osalta. Välttämättömissä tilanteissa voidaan opetusta järjestää myös lähiopetuksena. Perheryhmiä ei järjestetä lainkaan.

Nuorisotilat ovat auki ja niissä käyviltä nuorilta ei kysytä koronpassia. Nuorten palveluista myös nuorten työpajat ja etsivä nuorisotyö pidetään auki.

Museot rajaavat asiakasmäärää terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Yli 16-vuotiailta museon kävijöiltä edellytetään koronapassia. Kaupunginmuseon tiloissa jatketaan maistraatin vihkitilaisuuksia henkilörajoituksin joka toisena perjantaina.

Vantaa-infot palvelevat tavalliseen tapaan vantaalaisia. Myös asukastiloilla järjestetään turvallista digiasiointia ja neuvontaa. Muu asukastilojen toiminta on kiinni. Kirjastot ovat auki tavalliseen tapaan, mutta mikäli sairastapausten vuoksi kirjastoja joudutaan sulkemaan, ainakin ne kirjastot pidetään auki, joissa on aluevaalien ennakkoäänestyspiste.

Kaupungin tiloissa voi järjestää 2003 ja sen jälkeen syntyneiden harrastustoimintaa. Yli 16-vuotiailta toimintaan osallistuvilta edellytetään koronapassia. Perheryhmiä ei järjestetä pääkaupunkiseudun yhteisen toimintatavan mukaisesti.

Julkaistu: 13.1.2022 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter