Vantaa varautuu poikkeusjärjestelyihin ateriapalveluissa perjantaina 2.2.

Perjantaina 2.2.2018 järjestettävä poliittinen mielenilmaus voi aiheuttaa merkittävää haittaa varhaiskasvatuksen ja oppilaitosten ateriapalveluihin Vantaalla.

Poikkeusjärjestelyt varhaiskasvatuksessa

Poikkeusjärjestelyt koskevat varhaiskasvatuksen yksiköitä, joissa ateriapalvelut tuottaa Vantti Oy. Muissa varhaiskasvatuksen yksiköissä (Lystilän, Tammiston, Tammistonrannan, Riihipellon, Pakkalanrinteen, Illenpihan ja Illenpuiston, Pehtoorin, Kuusikon ja Aurinkokiven päiväkodit) poikkeusjärjestelyjä ei ole. Vantaan kaupungin ateriapalveluita tuottava Vantti Oy pystyy tämänhetkisen tiedon perusteella valmistamaan ja tarjoamaan vain aamupalan päiväkodeissa perjantaina 2.2. Mielenilmauksen lopullinen vaikutus ateriapalvelujen tuottamiseen selviää vasta perjantaina aamupäivällä. Varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajille on tiedotettu poikkeusjärjestelyistä tiistaina 30.1. Huoltajat voivat halutessaan pakata lapselle mukaan eväitä.

Tämänhetkisen arvion mukaan varhaiskasvatusyksiköt ovat auki ja palvelevat muilta osin normaalisti perjantaina 2.2. Pahoittelemme lapsille ja perheille asiasta aiheuttavaa haittaa.

Poikkeusjärjestelyt perusopetuksessa

Normaalia kouluruokailua ei järjestetä suurimmassa osassa perusopetuksen kouluja perjantaina. Kouluruokailun poikkeusjärjestelyt koskevat niitä kouluja, joissa ateriapalvelut tuottaa Vantti Oy. Kouluruokailu järjestetään normaalisti seuraavissa kouluissa: Aurinkokivi, Kartanonkoski, Kuusikko, Kansainvälinen koulu, Veromäki ja Helsinge skola.

Niissä kouluissa, joissa normaalia kouluruokailua ei järjestetä, oppilaiden toivotaan ottavan mukaan omat, terveelliset eväät. Koulujen ateriapalveluja tuottava Vantti Oy järjestää kouluilla tarjottavaksi välipalakeksin, pillimehun sekä hedelmän. Tässä välipalatarjoilussa ei valitettavasti voida huomioida erityisruokavalioita, joten huoltajien toivotaan erityisesti huolehtivan aterioinnista näiden oppilaiden osalta.

Opetus järjestetään pääsääntöisesti normaalisti lukujärjestyksen mukaan. Pieniä poikkeuksia saattaa olla, ja koulut tiedottavat niistä itse. Vaikka julkinen liikenne ei toimi normaalisti, lähtökohtana on, että perjantai on normaali koulupäivä. Pahoittelemme oppilaille ja huoltajille asiasta aiheutuvaa haittaa.

Tiedotetta päivitetään lukioiden ja Varian mahdollisten poikkeusjärjestelyjen osalta heti, kun tiedot varmistuvat.

Tiedotetta päivitetty perusopetuksen osalta 30.1. klo 14.43

Julkaistu: 30.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter