Varhaiskasvatuksen ja koulujen ateriat tarjotaankin normaalisti 2.2.

Vantaalla kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa pystytään tarjoamaan täysipainoinen ruoka perjantaina 2.2.

Kaupunki tiedotti tiistaina 30.1. varautuvansa poikkeusjärjestelyihin koulujen ja varhaiskasvatuksen yksiköiden ateriapalveluissa perjantain 2.2. aikana. Muiden yksiköiden osalta poikkeusjärjestelyihin ei ollut varauduttu.

Poikkeusjärjestelyihin valmistauduttiin siltä varalta, että ateriapalveluja tuottavan henkilöstön osallistuminen poliittiseen mielenilmaukseen vaikeuttaisi normaalia aterioiden tuotantoa. Suurimpaan osaan Vantaan kaupungin päiväkoteja ja kouluja ateriat valmistaa Vantti. Nyt on varmistunut, että ruokailut saadaan toteutettua normaalisti, ja Vantaan kouluissa, oppilaitoksissa ja päiväkodeissa tarjotaan kaikki ateriat perjantaina 2.2. Vain pieniä poikkeuksia ennakkoon ruokalistassa ilmoitettuihin tietoihin voi tulla.

Tämänhetkisen arvion mukaan varhaiskasvatusyksiköt ovat auki ja palvelevat perjantaina 2.2. Pieniä poikkeuksia päiväkotien toiminnassa saattaa olla, mutta päiväkodit tiedottavat niistä itse huoltajille mahdollisimman nopeasti.

Kouluissa opetus järjestetään pääsääntöisesti normaalisti lukujärjestyksen mukaan. Pieniä poikkeuksia toiminnassa saattaa olla, ja koulut tiedottavat niistä oppilaille ja oppilaiden huoltajille itse. Myös opetus Vantaan lukioissa ja ammatillisessa oppilaitoksessa Variassa järjestetään suunnitellun mukaisesti. Vaikka julkinen liikenne ei toimi normaalisti, lähtökohtana on, että perjantai on normaali koulupäivä.

Kaupunki varautui aterioiden poikkeusjärjestelyihin tilanteessa, kun arviota mielenilmauksen vaikutuksista ei ollut tarkasti. Kaupunki halusi kuitenkin tiedottaa varautumisesta ajoissa, jotta lasten huoltajat olisivat ehtineet varautua mahdollisiin poikkeusjärjestelyihin.

Kaupunki tiedottaa muuttuneesta tilanteesta uudelleen varhaiskasvatuspalvelun asiakkaita, koululaisia ja heidän huoltajiaan keskiviikon 31.1. aikana.

Julkaistu: 31.1.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter