Lukioissa aloitetaan ylioppilaskirjoitukset ja juhlitaan penkkareita sekä vanhojentansseja

Lukioiden viikko on tapahtumarikas. Abiturientit aloittavat ylioppilaskirjoitusurakan ja juhlivat penkkareita, ja lukioiden toisen luokan oppilaat tanssivat vanhojentansseja.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 12.2. äidinkielen tekstitaidonkokeella. Ensimmäisten ylioppilaskirjoitusten jälkeen abit viettävät penkinpainajaisia keskiviikkona 15.2. Penkinpainajaiset eli penkkarit kuuluvat abien vuosittaisiin perinteisiin, ja penkkarijuhlintaan kuuluu olennaisena osana myös perinteinen kuorma-autoajelu. Ajelua voi tulla reitin varrelle seuraamaan ja pyydystämään karkkeja. Ajoreitit voit tarkistaa tästä tiedotteesta.

Penkkareista abit vetäytyvät lukulomalle ylioppilaskirjoituksia varten, ja lukion 2. luokan oppilaat juhlistavat vanhojentansseilla uutta asemaansa lukion vanhimpina. Sekä penkinpainajaiset että vanhojentanssit ovat päihteettömiä tapahtumia.

Ylioppilaskirjoitukset

Ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 12.2.2018 äidinkielen tekstitaidon kokeella. Keskiviikkona 14.2. vuorossa ovat venäjän pitkän ja lyhyen oppimäärän kuullunymmärtämiskokeet.

Kirjalliset kokeet jatkuvat maaliskuussa ma 12.3. äidinkielen esseekokeella ja suomi/ruotsi toisena kielenä -kokeella. Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat 28.3. saakka.

Kevään kirjoituksiin on Vantaalla ilmoittautunut päivä- ja aikuislukioista yhteensä 1498 kokelasta. Lue lisää ylioppilaskirjoituksista. Tietoa ylioppilaskirjoituksista löytyy myös lukioiden sivuilta ja www.ylioppilastutkinto.fi

Penkkari-ajelut 15.2.

Abiturienttien penkkari-autot ajavat Vantaalla to 15.2.2018. Penkkari-autot kiertävät perinteiseksi käyneen tavan mukaan erikseen Itä-Vantaalla ja Länsi-Vantaalla. Reitit ovat seuraavat:

Itä-Vantaa: Yhteislähtö klo 12.30 Tikkurilan jäähallilta

  • Tikkurilan lukio, Lumon lukio ja Sotungin lukio

Reitti: Läntinen Valkoisenlähteentie — Koivukyläntie — Leinelän puistotie — Leineläntie — Koivukylän puistotie — Kytötie — Peijaksentie — Laurantie — Hanabölentie — Koivukylänväylä — Kytötie — Koivukylän puistotie — Asolanväylä — Talvikkitie — Talkootie — Hiekkaharjuntie — Kielotie — Horsmakuja — Talvikkitie — Peltolantie — Osmankäämintie — Läntinen-Valkoisenlähteentie.

Helsinge gymnasiumin abit ajavat Itä-Vantaan reitin, mutta lähtevät matkaan jo klo 11.30.

Länsi-Vantaa: Yhteislähtö klo 13.00 Myyrmäen jäähallilta

  • Martinlaakson lukio ja Vaskivuoren lukio

Reitti: Raappavuorentie – Martinlaaksontie – Laajaniityntie – Laajavuorentie – Kivivuorentie – Martinlaaksontie – Louhelantie – Vaskivuorentie – Myyrmäentie – Uomatie – Raappavuorentie – Virtatie – Myyrmäentie – Vaskivuorentie – Raappavuorentie – Rajatorpantie – Jönsaksentie – Vaskivuorentie.

Vanhojentanssit 15.2. ja 16.2.

Lukion toisen vuosikurssin opiskelijoista tulee nyt koulun vanhimpia; on siis perinteisten vanhojentanssien aika! Vanhojen päivää vietetään perjantaina 16.2. Osalla lukioista vanhat tanssivat myös torstaina 15.2. Jokainen lukio järjestää omat tanssiaisensa ja päävastuu järjestämisestä on yleensä opiskelijakunnilla. Yleisönä tansseissa on pääasiassa opiskelijoiden huoltajia, peruskoulujen oppilaita ja päiväkotien väkeä.

Martinlaakson lukion ja Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen opiskelijat tanssivat torstaina 15.2. klo 19.00 Martinlaakson koulun liikuntasalissa tanssijoiden omille vieraille (pääsyliput on tanssijoille jaettu ja liput tarkistetaan ovella) sekä perjantaina 16.2. klo 10.00 ja klo 12.15 lähialueen koululaisille ja opiskelijoille. Perjantain esityksiin ovat tervetulleita myös tanssijoiden ystävät ja sukulaiset, jotka eivät mahtuneet torstai-illan näytökseen.

Vaskivuoren lukion vanhat tanssivat lukion oman salonkiorkesterin tahdittamina yleisölle perjantaina 16.2. klo 17.00 Energia Areenalla. Pääsylippuja (5 €) voi ostaa ovelta. Yleisö on tervetullut perjantain esitykseen. Perjantaina ykkösvuosikurssilaiset tarjoavat vanhoille koululounaan, ja ruokailu oppilaitoksen aulassa sujuu elävän musiikin maustamana. Päiväesitystä seuraavat lukion omat opiskelijat, lähikoulujen oppilaat ja päiväkotilapset.

Lumon lukion vanhojen tanssit ovat perjantaina 16.2. kello 11.00 Lumon opiskelijoille ja Mikkolan koulun oppilaille. Tanssit kello 13.15 ovat Korson ja Ruusuvuoren koulujen oppilaille. Kello 18.00 tanssitaan vanhemmille Lumon puhaltajien tahdittamina. Lisäksi klo 15.00-15.30 vanhat tanssivat palvelutalo Metsokodissa ja Maakotkantien S-Marketin aulassa. Kaikki esitykset ovat maksuttomia.

Tikkurilan lukiolaiset tanssivat perjantaina 16.2. Trio Areenalla klo 13.30 koulun omalle väelle, mutta katsomossa on hyvin tilaa myös esim. päiväkotiryhmille ja lähiperuskoulujen oppilaille. Illalla klo 17.30 Tilun vanhat tanssivat samalla areenalla Tikkurilan soittokunnan elävän musiikin tahdissa. Yleisö on tervetullutta myös tähän tilaisuuteen. Trio Areenan parkkipaikat ovat rajalliset. Toivommekin, että mahdollisimman moni iltanäytökseen tulija saapuisi paikalle julkisin kulkuvälinein.

Sotungin lukion vanhojen tanssijoista osa käy esiintymässä jo torstaina 15.2. Kuninkaanhovin hoitokodissa, Hakunilan päivätoimintakeskuksessa ja Tikkurilan Folkhälsan talolla. Perjantaina 16.2. vanhojen päivää vietetään Sotungin lukiossa. Esitykset ovat klo 10.00, 12.00 ja 13.15. Näytöksiin on kutsuttu yleisöä lähialueen päiväkodeista ja peruskouluista. Iltaesitykseen, joka alkaa klo 16.00, ovat tervetulleita tanssijoitten vanhemmat, sukulaiset ja ystävät. Musiikista vastaa Espoon puhallinorkesteri.

Julkaistu: 9.2.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter