Koululaisten matkakorttien ja taksikyytien hakuaika ensi lukuvuodeksi on käynnissä

Koulumatkaa varten 1.–10.-luokkalaiset voivat saada maksuttoman koululaismatkakortin, jos koulumatkan pituus ylittää määritellyt kilometrirajat, matka on vaikea tai koulukuljetusta tarvitaan terveydellisten syiden vuoksi. Vuosittain noin tuhat koululaista saa Vantaalla kortin veloituksetta.

Maksuttoman koululaismatkakortin saa koulumatkan pituuden perusteella, jos matka lähikouluun on 1.–10.-luokkalaisella yli viisi kilometriä tai erityistä tukea tarvitsevalla 1.–2.-luokkalaisella yli kolme kilometriä. Valmistavassa opetuksessa olevat alle 10-vuotiaat saavat kortin, jos heidän koulumatkansa on yli kolme kilometriä.

Koulumatkoihin käytetään pääsääntöisesti julkista liikennettä. Poikkeustapauksissa voidaan järjestää myös taksikuljetus, jos matkan kulkeminen kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä ei ole mahdollista. Tarkemmat tiedot koulukuljetuksesta ja perusteet koulukuljetusedun myöntämiselle löytyvät Vantaan kaupungin nettisivuilta.

Miten koululaismatkakorttia tai taksikuljetusta haetaan?

Koululaismatkakorttia ja taksikuljetusta haetaan joko sähköisesti tai paperisella lomakkeella. Paperilomakkeen voi hakea koululta tai tulostaa netistä.

Koulukuljetusedun hakuaikataulu lukuvuodelle 2018–2019

 • Hae etua:
  • 7.–9. luokkien oppilaat: 31.3.2018 mennessä
  • 1.–6. luokkien oppilaat: 30.4.2018 mennessä
  • erityisen tuen oppilaat: 31.5.2018 mennessä (tai heti kun syksyn koulupaikka on selvillä).
  • Hakemuksia käsitellään myös lukuvuoden aikana, mutta käsittelyajalta ei makseta korvauksia.
 • Koulukuljetuspäätös postitetaan oppilaan kotiosoitteeseen kesä-heinäkuussa.
 • Lataa koululaismatkakortti Vantaa-infossa kesällä päätöksen saatuasi.

Uutta hakemusta ei tarvitse nyt täyttää, jos koulumatkaetu on jo myönnetty useamman lukuvuoden ajaksi, eivätkä oppilaan tiedot ole muuttuneet. Tällöin kortin voi käydä lataamassa Vantaa-infossa kevätlukukauden päätyttyä. Etua haetaan uudelleen, jos koulukuljetuspäätös ei ole voimassa lukuvuonna 2018–2019 tai jos oppilaan koulu tai kotiosoite ovat muuttuneet. Myös alakoulusta yläkouluun tai yläkoulusta kymppiluokalle siirtyvän oppilaan tulee hakea koulumatkaetua uudestaan.

Myönnetyt koululaismatkakorit kannattaa käydä lataamassa Vantaa-infossa jo kesä- tai heinäkuussa, kun on saanut koulukuljetuspäätöksen; näin välttää mahdolliset elokuun ruuhkat. Latausta varten tarvitaan mukaan oppilaan henkilöllisyystodistus, ja mahdollinen aiempana lukukautena käytössä ollut koululaismatkakortti.

Julkaistu: 9.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter