Havukosken koulu palkittiin eurooppalaisessa koulujen yhteistyökilpailussa

Havukosken koulu on voittanut eurooppalaisen eTwinning-yhteisön palkinnon koulujen yhteistyöprojektien kilpailussa.

12-15 vuotiaiden sarjassa voittajana palkittu ICT World 2017-projekti toteutettiin kuuden koulun kesken. Muut koulut olivat Saksasta, Espanjasta, Tšekistä, Ranskasta ja Latviasta. eTwinning-palkintoa tavoitteli tänä vuonna yli 700 projektia. Palkinto myönnettiin kolmessa ikäsarjassa.

ICT World 2017 -projekti on osakokonaisuus kolmevuotisesta Erasmus+ projektista, jossa opiskellaan yhdessä erilaisia tietoteknisiä taitoja ja kehitetään niiden opetusta perusopetuksessa. Projektin aikana opiskellaan mm. koodausta, graafista kuvantamista, 3D-mallintamista ja robotiikkaa sekä tutustutaan kumppanuusmaiden koulujärjestelmiin ja kumppanuusmaihin.

eTwinning on eurooppalaisten koulujen yhteisö, joka tarjoaa koulujen henkilöstölle Euroopassa mahdollisuuden ja paikan olla yhteydessä toisiinsa, tehdä yhteistyötä, kehittää projekteja, jakaa ja tuntea olevansa osa koko Euroopan laajuista yhteistä oppimisympäristöä. Se on osa EU:n koulutusohjelmaa. Yhteisö järjestää vuosittain yhteistyöhankkeiden eTwinning-kilpailun, jossa tänä vuonna Havukosken koulu palkittiin ainoana suomalaiskouluna.

Havukosken koulussa on ollut eTwinning-toimintaa 13 vuoden ajan, ja erilaisia yhteistyöprojekteja on takana 15. Koulu on aiemmin saanut kahdelle eri projektilleen kansallisen laatupalkinnon (Quality Label).

Lue lisää palkinnosta:

https://www.etwinning.net/…/european-prizes-winners-2018.htm
https://www.etwinning.net/fi/pub/about.htm
Havukosken koulu: http://sivistysvantaa.fi/havukoskenkoulu/index.html

Julkaistu: 9.3.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter