Vantaan Vaikuttaja-päivässä rakennetaan koulurauhaa

Yli sata lasta ja nuorta kokoontuu tiistaina 24.4.2018 Vantaan kaupungintalolle pohtimaan, millaisia ovat kaveritaidot. Vaikuttaja-päivässä koulujen ja oppilaitosten edustajat nostavat esiin lapsille ja nuorille tärkeitä asioita.

Vaikuttaja-päivässä rakennetaan päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosrauhaa Kaveritaidot kunniaan -teemalla. Päivään osallistuu kaksi oppilasta tai opiskelijaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta. Ohjelma koostuu ryhmäkeskusteluista, jotka pohjautuvat kevään aikana kouluilla ja oppilaitoksissa yhdessä tehtyihin ennakkotehtäviin. Ennakkotehtävissä on pohdittu kaveritaitoja. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, ja päivän aikana julkistetaan myös Vantaan Ekoteko -kilpailun voittaja.

Tänä vuonna yhdennentoista kerran järjestettävä Vaikuttaja-päivä on muodostunut Vantaalla jo perinteeksi. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa vaikuttamisesta sekä tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa Vantaan kehittämiseen ja päätöksentekoon. Koulukohtaisia ennakkotehtävien koonteja on tarkoitus jatkotyöstää koulujen yhteisöllisissä hyvinvointiryhmissä. Ryhmät pohtivat toimenpiteitä kaveritaitojen edesauttamiseksi kouluissa.

Vantaa-kanava lähettää Vaikuttaja-päivän keskustelut suorana lähetyksenä netissä, joten lasten ja nuorten ajatuksia on mahdollisuus seurata etänä. Aamupäivän ohjelma on suunnattu alakouluille ja iltapäivä yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä nuorisotiloille. Lasten ja nuorten ideoita ja ajatuksia pääsee päivän aikana seuraamaan myös Nuorten Vantaan Instagram-tilin kautta (@nuorten_vantaa).

Valtakunnallinen koulurauha julistetaan syksyllä Vantaalla

Vaikuttaja-päivän aiheen käsittely saa lisäpontta siitä, että ensi syksynä valtakunnallinen koulurauha julistetaan Vantaalla 22.8.2018. Vuosittain paikkakunnalta toiselle kiertävä tapahtuma järjestetään Vantaalla ensimmäistä kertaa. Ensimmäistä kertaa valtakunnalliseen koulurauhavuoteen osallistuvat myös Vantaan päiväkodit ja toinen aste. Vantaalaiset lapset ja nuoret ovat suunnittelemassa koulurauhan julistustilaisuutta ja tulevaa koulurauhavuotta. Myös Vaikuttaja-päivän ennakkotehtävien antia on esillä koulurauhan julistustilaisuudessa Vantaan Energia Areenalla.

Tutustu Vaikuttaja-päivän ohjelmaan. Seuraa Vaikuttaja-päivän keskusteluja Vantaa-kanavalla suorana lähetyksenä 24.4. klo 10.30–11.30 ja klo 14–15, www.vantaakanava.fi.

Julkaistu: 20.4.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter