Rajatorpan koulu valmistautuu rakennustyömaahan – tervetuloa infoon!

Rajatorpan uuden koulun rakentamisen aloitus lähestyy. Parhaillaan hankkeessa on meneillään sisätilojen suunnittelu. Koulun oppilaat ja oppilaiden huoltajat osallistuvat suunnitteluun kommentoimalla erilaisten oppimisympäristöjen kalustuksen suunnittelua.

Sisätilojen suunnittelussa ja kalustamisessa on lähtökohtana tilojen muunneltavuus opetusmenetelmän, opetuksen aiheen ja ryhmäkoon mukaan. Kalusteratkaisuilla pyritään mahdollistamaan vuorovaikutteiset opetustilanteet ja läpinäkyvyys päivittäisessä toiminnassa. Suunnittelussa kiinnitetään huomiota akustiikkaan, esteettömyyteen ja energiatehokkuuteen.

Koulu järjestää uuden koulun kalustussuunnittelusta ja työmaa-ajan turvallisista liikennejärjestelyistä oppilaille ja huoltajille avoimet tilaisuudet 15.5. ja 23.5. Koulun oppilaat pääsevät ideoimaan tilojen kalustusta ja kokeilemaan erilaisia kalustusratkaisuja 15.5. koulupäivän aikana yhdessä opettajien ja tiloja suunnittelevien arkkitehtien kanssa.

Koulun rehtori Anne Dernjatin järjestää erikseen 23.5. kaikille koulun nykyisten oppilaiden huoltajille ja varhaiskasvatuksen asiakkaille infotilaisuuden uuden koulun suunnittelusta ja rakennustyömaan aikaisista liikennejärjestelyistä. 23.5. tilaisuus on Rajatorpan koulun ruokasalissa (Vapaalanpolku 13) kello 18.

Tuleville ekaluokkalaisille on erikseen oma koulun aloituksen infotilaisuus 16.5., ja tilaisuudessa pääsee tutustumaan myös uuden koulun suunnitteluhankkeeseen.

Tavoitteena on, että koulun rakentaminen alkaa heinäkuussa 2018. Suunnittelun ja rakentamisen etenemistä voi seurata koulun nettisivuilta.

Kaupunki tiedotti suunnitteluhankkeesta 1.3.2018.

Julkaistu: 8.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter