Kenestä Taitaja 2018?

Katso videolta tunnelmia Taitaja-kilpailun ravintolakokkisarjan semifinaalikarsinnoista.

Ammattitaidon SM-kilpailun finaali järjestetään 14.–17.5. Tampereella.

Kilpailussa on omat sarjansa ammattiin opiskeleville sekä perus- ja korkeakouluissa opiskeleville.Yhteensä kilpailuun ottaa osaa yli neljäsataa taitajaa noin 45 eri ammattialalta. Vantaata Taitaja 2018 -finaaleissa edustaa neljän hengen tiimi ammattiopisto Variasta.

Kuljetustekniikan sarjassa kilpaileva logistiikan opiskelija Roope Juutilainen voitti semifinaalikarsinnat. Silti häntä mietityttää hieman, kuinka muut ovat ehtineet valmistautua finaaliin. Töissä hän ajaa ”pullakaappikuorma-autoa” eikä ole itse ehtinyt harjoitella paljon kisassa ajettavalla täysperävaunulla.

Maalauksen ja tapetoinnin taitaja Sofia Lohi kiinnostui maalausalasta ensimmäisen kerran käydessään tutustumassa Variassa 9.-luokkalaisena. Vakituisessa työssä hän on aloittanut jo ennen valmistumistaan. Työ yllätti fyysisyydellään: melkein koko päivä kuluu liikkeessä ja raksalla työt alkavat jo kello 7 aamulla.

Muurauksessa ja laatoituksessa kilpailevan Eetu Purmolan ura alkoi takasta, jonka hän muurasi mökillä isänsä kanssa. Nyt Purmola opiskelee Variassa ensimmäistä vuottaan, mutta Taitaja-finaali ei häntä kuitenkaan jännitä, koska alan kokemustakin on jo kertynyt isän yrityksessä. Purmola suosittelee rakennusalaa, koska siinä saa tehdä käsillä ja näkee työnsä tulokset.

Variassa järjestetyn ravintolakokkien kisakarsinnan kakkoseksi sijoittunut Josie Janhunen on kokannut koko ikänsä. Moni sukulainen on ravintola-alalla, ja Janhunen on päässyt mukaan, kun on kokattu milloin mihinkin suureen sukutapahtumaan. Kisoja innolla odottava Janhunenkin on jo alansa töissä fine dining -ravintolassa.

Lue lisää Taitaja-kilpailusta ja seuraa tapahtumaa: www.taitaja2018.fi.

Taitaja-finalistien alojen lisäksi Variassa voi opiskella myös 15 muulle alalle. Variaan voi hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa vaikka heti. Tutustu aloihin varia.fi.

Julkaistu: 16.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter