Taitaja-kilpailun kultaa nappasi Varian Roope Juutilainen

Tulevaisuuden huippuosaajien ja ammattilaisten Taitaja-kilpailun voitti torstaina 17.5. vantaalainen Roope Juutilainen ammattiopisto Varista.

Juutilainen nappasi itselleen kultamitalin kuljetuslogistiikan lajissa, ja sen lisäksi hänet valittiin lajikohtaisten voittajista koko Taitaja-kilpailun kultamitalistiksi eli taitajien taitajaksi. Valintaperusteita olivat ammatillinen ylpeys yhdistettynä taitoon, mutta myös työnilo, sosiaalisuus, rehtiys ja reiluus.

Taitaja-kilpailu järjestetään kerran vuodessa, ja se on suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma Suomessa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Tampereen messuhallissa 14.–17.5. Valtakunnallisiin ammattitaitokilpailuihin osallistuu karsinnoista jatkoon päässeitä kilpailijoita ammattiopistoista kaikkialta Suomesta, yhteensä yli 400 kilpailijaa noin 45 lajissa.

Oma yritys jo pystyssä

Juutilainen on Varian kolmannen vuoden opiskelija, joka valmistuu nyt keväällä yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi. Hänellä on jo nyt oma kuljetusalan yritys.

Finaalipäivänä Roope pääsi ajamaan täyspitkää yhdistelmäajoneuvoa. Tuomarit kiittivät hänen rauhallisuuttaan kutsumalla voittajaa lunkiksi kaveriksi. Ainut asia, joka Roopea harmitti kisojen suhteen, oli se, että hänen kilpailunsa alkoi joka päivä vasta noin kello 10 aikaan. Kuljettajana työskentelevä Roope kun on tottunut heräämään viikolla jo viiden aikaan.

– Kun nukkuu arkipäivänä pidempään, tuntuu, ettei herää ollenkaan.

Menestystä myös ravintolakokille

Vantaan ammattiopisto Variasta finaaliin osallistui Roopen lisäksi kolme muuta kilpailijaa, joista ravintolakokki Josie Janhunen nappasi upeasti pronssia.

Muualla Euroopassa vastaavat ammatillisen alan opiskelijoiden kilpailut toimivat karsintoina Euroskills-kilpailuihin, joissa kisaavat Euroopan parhaimmat ammattiosaajat. Suomessa Taitaja-kisassa menestyminen ei kuitenkaan automaattisesti takaa paikkaa Euroskills-tiimiin, mutta sijoittumalla hyvin saa kutsun karsintoihin.

Katso video Vantaan ammattiopisto Varian opiskelijoiden jännittävistä hetkistä Taitaja-kilpailussa.

Lisätietoja voitosta Varian sivuilta.

Lisätietoja Taitaja-kilpailusta.

Julkaistu: 18.5.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter