1000 vantaalaista oppimassa taloustaitoja

Vantaan Jokiniemen koulun oppilaat opettelevat oman talouden hoidon perusteita rahoitusalan ammattilaisten opastamana. Lauantaikoulupäivänä 6.10. koulussa on koolla noin tuhat koulun oppilasta, oppilaiden vanhempaa ja tilaisuuden järjestäjää. Teemapäivä on osa vantaalaisten koululaisten työelämätaitojen kehittämistä.

Vantaa haluaa oppilaanohjauksen ja työelämäpainotteisen oppimisen avulla tukea perusopetuksen oppilaita tekemään merkityksellisiä ja itselleen sopivia opiskeluvalintoja. Talousasioiden tuntemus antaa lapsille ja nuorille eväitä oman tulevaisuuden hallintaan, niin että kaikilla olisi mahdollisuus menestyä elämässä lähtökohdista riippumatta.

Jokiniemen koululla oppilaat ja huoltajat työskentelevät 70 työpajassa, joita vetävät taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n ja Nordea-pankin rahoitusalan ammattilaiset. Menetelmänä käytetään simulaatiota ja pelejä. Lisäksi Vaasan yliopiston taloustieteen professori Panu Kalmi pitää tilaisuudessa puheenvuoron lasten ja nuorten talousosaamisen hankkimisesta kotona ja kouluissa.

— Jokiniemen koulun yhteistyöpäivä on hyvä esimerkki siitä, kuinka hienon tapahtuman voimme saada aikaan, kun toimimme aktiivisesti yhteistyössä koulun ulkopuolisten tahojen kanssa. Yhteistyöpäivän toteutus tukee tällä tavoin 1.—9. -luokkalaisten talouslukutaidon kehittymistä ja on tärkeä osa arkielämän taitojen opiskelua, Jokiniemen koulun rehtori Leena Kolho-Venäläinen kertoo.

Nordea Markets -yksikön henkilöstö osallistuu tapahtuman tuottamiseen vapaaehtoistyöpäivänään.

Julkaistu: 3.10.2018 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter