Lukukausi on käynnistynyt innostuneesti uudessa Rajatorpan koulussa

Rajatorpan koulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Anni Toivonen
Rajatorpan koulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Anni Toivonen on viihtynyt uudessa koulurakennuksessa.

Rajatorpan koulun oppilaat aloittivat tammikuussa koulutyön upouudessa koulurakennuksessa. Koulusta löytyy esimerkiksi värikäs maja, ilmalla täytettyjä donitsituoleja ja hiljainen huone.

– Uusi koulurakennus mahdollistaa toiminnallisen oppimisen ja joustavia ryhmittelyä monenlaisissa oppimistiloissa. Hyvän akustiikan ansiosta täällä on rauhallinen työskentelyilmapiiri, iloitsee Rajatorpan koulun rehtori Anne Dernjatin.

Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Anni Toivonen kertoo, että hänet on yllättänyt se, että uudessa koulussa ei ole meteliä.

– Olen tykännyt todella paljon avoimista tiloista, kun saa ehkä enemmän sielun vapautta, kertoo nyt 6. luokalla opiskeleva Toivonen.

Rajatorpan koulun oppilaat ovat olleet mukana uuden koulun rakentamisprojektissa ja osallistuneet esimerkiksi koulun värimaailman suunnitteluun sekä arkiliikuntamahdollisuuksien lisäämiseen koulupäivän aikana. Koulun ruokalan seinää koristaa taiteilija Maikki Rantalan maalaama, suuri muraali.

– Seinämuraalimme herättää ihastusta: joka päivä oppilaat löytävät siitä uusia yksityiskohtia. Seinämaalaushan rakentuu oppilaiden tarinoiden pohjalta ja siinä seikkailevat koulumme maskotit, kertoo Dernjatin.

Uusi koulurakennus rakennettiin vastapäätä vanhaa koulurakennusta, joten oppilaat ovat päässeet seuraamaan rakennusprojektia tiiviisti. Koulun rakennustyömaalla oli kurkistusaukot, joiden kautta uuden koulun valmistumista pääsi seuraamaan.

– Me päästiin myös kattomaan virtuaalilaseilla, miltä tää näyttäisi. Lisäksi päästiin puhumaan rakentajien kanssa ja kyselemään koulusta, kertoo Toivonen.

Myös oppilaskunta haluaa pitää uudesta koulusta hyvää huolta. Toivonen kertoo, että oppilaskunta on organisoinut koulun ruokalaan siisteyskilpailu. Vanhempainyhdistys on luvannut palkita koko koulun siisteyskilpailun päätteeksi.

Oppilaat kertovat, mikä uudessa koulussa on parasta

  • ”Täällä on valoisaa, eikä pimeää. Maalaukset on kivat seinillä.” (Johanna Salmi, 3. lk)
  • ”Koko koulu on oikeastaan parasta!” (Vera Paulasuo, 3. lk)
  • ”Liikkasali” (Rasmus Saarinen, 6. lk ja Peter Luoto, 6. lk)
  • ”Ruokala. Siellä on kolme linjaa” (Niilo Nurmilaukas 6. lk)
  • ”On enemmän tilaa, jossa voi työskennellä ja tehdä tehtäviä” (Tuomas Rouvali, 6. lk)
  • ”Pehmeät istuinalustat ja värit” (Olivia Päri, 6. lk)
  • ”Enemmän linjastoja ruokalassa ja avoimemmat tilat” (Anni Toivonen, 6. lk)
  • ”Kokolattiamatot ja solun mökkirakennelma” (Meeri Kahanpää, 6. lk)
  • ”Isommat luokat ja isommat tilat” (Niko Jokinen, 1. lk)
  • ”Esiintymislava” (Anete Niilo, 1. lk)
Julkaistu: 3.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter