Tiedote huoltajille ja oppilaille koronavirukseen liittyen 15.3.

Julkaisemme myös verkkosivuillamme varhaiskasvatukseen, kouluille ja oppilaitoksille jaettua tietoa koronavirukseen liittyen. Ohjeistamme kuitenkin päiväkotilasten huoltajia ensisijaisesti sähköpostitse ja perusopetuksen oppilaita ja huoltajia Wilman kautta. Edellisen, 13.3. julkaistun huoltajatiedotteen löydät täältä.

TIedote huoltajille: Varhaiskasvatustoiminta jatkuu normaalisti 16.3.

Vantaan varhaiskasvatuksen toiminnassa ei toistaiseksi ole muutoksia ja toiminta jatkuu normaalisti maanantaina 16.3.

Sairasta lasta ei saa tuoda varhaiskasvatukseen. Jos lapsella on vähäisimpiäkään hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, levätään ja sairastetaan rauhassa kotona. Lapsen kanssa tulee pysytellä kotona, kunnes oireet ovat kokonaan loppuneet. Ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon, mikäli lapsella ilmenee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilan heikentymistä. Ohjeet koronavirusta epäilevälle löytyvät vantaa.fi-sivuilta.

Jos lapsella esiintyy vähäisimpiäkään hengitystieinfektion oireita varhaiskasvatuksessa, huoltajien tulee hakea lapsensa kotiin.

Suositusten mukaan ulkomailta (Viroa lukuun ottamatta) palaavia lapsia pyydetään jäämään kotiin 14 vuorokaudeksi matkalta paluun jälkeen. Poissaolosta tulee ilmoittaa normaalikäytännön mukaisesti ja esiopetuksen tehtävistä sopia opettajan kanssa.

Vantaan häiriötilanteiden johtoryhmä seuraa THL:n tilannearviota ja suosituksia ja päättää toimenpiteistä Vantaalla. Tilanne saattaa muuttua nopeastikin, ja ohjeita henkilöstölle ja asukkaille päivitetään säännöllisesti.

Tiedote perusopetuksen oppilaille ja huoltajille: Koulutyö jatkuu normaalisti 16.3.

Vantaan perusopetuksen toiminnassa ei toistaiseksi ole muutoksia, ja koulutyö jatkuu normaalisti peruskouluissa maanantaina 16.3.

Sairaana kouluun ei pidä tulla. Jos sinulla on vähäisimpiäkään hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet ovat kokonaan loppuneet. Ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ohjeet koronavirusta epäilevälle löytyvät vantaa.fi-sivuilta.

Jos oppilaalle ilmaantuu hengitystieinfektion oireita kesken koulupäivän, hänet lähetetään koulusta kotiin.

Suositusten mukaan ulkomailta (Viroa lukuun ottamatta) palaavia lapsia, nuoria ja opiskelijoita pyydetään jäämään kotiin 14 vuorokaudeksi matkalta paluun jälkeen. Poissaolosta tulee ilmoittaa normaalikäytännön mukaisesti ja tehtävistä sopia opettajan kanssa.

Vantaan häiriötilanteiden johtoryhmä seuraa THL:n tilannearviota ja suosituksia ja päättää toimenpiteistä Vantaalla. Tilanne saattaa muuttua nopeastikin, ja ohjeita henkilöstölle ja asukkaille päivitetään säännöllisesti.

Julkaistu: 15.3.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter