Elämyksiä, kavereita ja monipuolista toimintaa - haku varhaiskasvatuksen maksuttomiin kerhoihin on alkanut

Lapsi leikkii kameralla. Kuva: Sanna Henriksson

Vantaan varhaiskasvatuksessa järjestetään 2,5-5-vuotiaille lapsille kerhotoimintaa. Kerhoja järjestetään eri puolilla kaupunkia asukaspuistojen, avoimien päiväkotien tai päiväkotien yhteydessä. Osa kerhoista kokoontuu aamupäivisin ja osa iltapäivisin 1-3 kertaa viikossa. Päivittäinen toiminta-aika on 2-3 tuntia lapsen iästä riippuen.

Kerhoihin haku toimintakaudelle 2020-2021 on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 10.5.2020 asti. Kerhopaikkaa haetaan varhaiskasvatushakemuksella. Nykyisistä kerhoista voi hakea vapautuvia paikkoja jatkuvasti. Hakemus on voimassa yhden vuoden jättöpäivästä. Syksyn toimintakausi käynnistyy 13.8.2020 ja päättyy 22.12.2020.

Toiminta kerhoissa on tavoitteellista ja se suunnitellaan etukäteen. Jokaiselle ryhmälle laaditaan oma toimintasuunnitelma. Keskeistä toiminnassa on toisten lasten kanssa leikkiminen ja yhdessä toimimisen oppiminen. Toimintaa toteutetaan liikkuen, laulaen, leikkien sekä askarrellen.

Kerhotoimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella ja kotihoidossa olevat lapset. Jos perhe saa yksityisenhoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan. Varhaiskasvatuksen opettajien ja lastenohjaajien ohjaamat kerhot ovat maksuttomia.

Varhaiskasvatuksen kerhoissa noudatetaan esiopetuksen toiminta- ja loma-aikoja.

Julkaistu: 14.4.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter