Varhaiskasvatukseen haetaan kesäkuusta 2020 alkaen VaSa-palvelussa

VaSa-palvelu digitalisoi varhaiskasvatuksen asiointia vaiheittain. Asiointimahdollisuudet laajenevat jälleen kesäkuussa.

Tammikuusta 2020 alkaen VaSa-palvelussa on voinut ilmoittaa lapsen esiopetukseen. Kesäkuun alusta alkaen myös varhaiskasvatushakemuksen voi täyttää VaSa-palvelussa. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea joko kunnallisesta päiväkodista tai yksityisistä palvelusetelillä toimivista päiväkodeista. VaSa-palvelu on helppokäyttöinen ja ohjaa hakemuksen täyttämistä.

- VaSa-palvelu ehdottaa varhaiskasvatus- tai kerhopaikkaa osoitteen tai muiden varhaiskasvatuksen tarpeeseen liittyvien valintojen mukaan. Huoltajalla on kuitenkin mahdollisuus muuttaa palvelun ehdottamia valintoja. Tämä helpottaa huoltajia löytämään tarpeeseen sopivan varhaiskasvatuspaikan, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen.

Hakemuksen täyttöä nopeuttaa myös se, että VaSa-palvelu tuo hakijan ja hänen alle 10-vuotiaiden huollettaviensa tiedot automaattisesti väestötietojärjestelmästä. Lisäksi huoltaja voi keskeyttää hakemuksen täyttämisen ja palata jatkamaan sitä myöhemmin.

- Lähetettyä hakemusta voi muokata siihen asti, kunnes palveluohjaaja on ottanut hakemuksen käsittelyynsä. Esimerkiksi, jos varhaiskasvatuksen aloituspäivään tulee muutos hakemuksen jättämisen jälkeen, voi sitä käydä muuttamassa, Askola-Vehviläinen kertoo.

Hakemukseen tarvittavat liitteet on mahdollista lisätä hakemisen yhteydessä suoraan VaSa-palveluun tai tallentaa myöhemmin. Syksystä alkaen varhaiskasvatuspäätös tallentuu VaSa-palveluun, josta se on heti luettavissa.

VaSa-palvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelua voi käyttää myös mobiililaitteella selaimen kautta tai voi halutessaan ladata CGI Vesa -sovelluksen (iOs tai Android) sovelluskaupasta. Hakemuksen täyttäjä voi halutessaan katsoa myös ohjevideon hakemuksen täyttämiseen. Täyttöohjeet ja video löytyvät hakemuksen kanssa samalta nettisivulta.

Varhaiskasvatuspaikkaa on edelleen mahdollista hakea myös paperisella lomakkeella. Vantaa-infot neuvovat tarvittaessa huoltajia varhaiskasvatuspaikan hakemisessa.

Loppuvuodesta VaSa-palveluun on tulossa ominaisuus, jossa huoltaja voi tehdä palvelussa tuloselvityksen. Selvityksen perusteella tehdään maksupäätökset, ja maksupäätökset tulevat VaSaan luettavaksi.

- Toivomme, että huoltajien kokemus asioinnista varhaiskasvatuksen palveluissa edelleen paranee VaSa-palvelun avulla, sanoo Askola-Vehviläinen.

Lue myös:

Julkaistu: 27.5.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter