Vaskivuoren lukion The Addams Family -musikaali siirtyy kesäkuulle

The Addams Family. Kuva: Tomi Hämäläinen
Kuva: Tomi Hämäläinen

Vallitsevassa tilanteessa Vaskivuoren lukion juhlamusikaalin harjoitukset keskeytetään, ja musikaalin ensi-ilta siirtyy kesäkuulle. Rajoitusten tuomista haasteista huolimatta työryhmä pitää ensiarvoisen tärkeänä musikaalin saattamista näyttämölle.

Vaskivuoren lukion musikaalihistoria on pitkä ja menestyksekäs. Kesäkuussa 2021 ensi-iltansa saa Vaskivuoren 30. musikaali The Addams Family. Alkavanakin vuonna Martinuksen lavalle nousee lähes 100 ammattiohjatun musiikkiteatterin tekemiseen sitoutunutta opiskelijaa.

Juhlavuoden musikaalia on harjoiteltu Vaskivuoressa elokuun alusta lähtien, jo kesälomien aikana. Ensi-illan siirtyessä tammikuulta kesäkuulle teoksen harjoituskausi on yli lukuvuoden mittainen.

"Vaskivuoren musikaalit ovat taiteellisesti kunnianhimoisia ja parhaiten satsattua nuorten esittämää teatteria Suomessa. Sekä me ammattilaiset että opiskelijat suhtaudumme teoksen harjoitteluun äärimmäisen kunnianhimoisesti ja olemme tehneet valtavasti töitä tämän teoksen eteen koko syksyn. Olemme vallitsevasta tilanteesta huolimatta pystyneet harjoittelemaan Addamsia hyvin koko syksyn ajan ja työryhmäkin on pysynyt terveenä. Olemme siis olleet onnekkaita! Uhka koko teoksen peruuntumisesta tuntui katastrofaalisen epäreilulta sekä työryhmää että erityisesti nuoria kohtaan. Nuoret ovat eläneet teoksen mukana joka solullaan. On todella upeaa, että siirto kesäkuulle onnistuu ja saamme tämän huikean teoksen kaikkien nähtäville kuten kuuluukin!" toteaa musikaalin ohjaaja Hanna Lekander.

Liput kesäkuun näytöksiin tulevat myyntiin 15.12.2020

Tammikuun esityksiin ostettuja lippuja ei tarvitse palauttaa. Uudet korvaavat liput toimitetaan asiakkaille automaattisesti näytösaikataulun varmistuessa.

”Esimerkiksi tammikuun loppuunmyydyn ensi-illan liput käyvät sellaisenaan kesäkuun ensi-illassa. Ensi-iltaa seuraavaan näytökseen lippuja ostaneet saavat liput kesäkuun toiseen näytökseen jne. Noudatamme edelleen tämänhetkisiä suosituksia, ja laitamme liput myyntiin niiden mukaan. Lisäämme paikkoja kevään mittaan, mikäli tilanne sen sallii”, kertoo musikaalin tuottaja Jane Manninen.

Jos asiakas kuitenkin haluaa palauttaa jo hankkimansa liput, rahat palautetaan. Näissä tilanteissa yhteys sähköpostitse: service@lippuautomaatti.fi

Lipunmyynti kesäkuun näytöksiin alkaa 15.12.2020 osoitteessa www.vaskivuorenesitykset.fi.

The Addams Family

The Addams Family on älykäs koko perheen goottihenkinen komediamusikaali, joka nostaa salakavalasti esiin kipeitä aiheita ja osuu paikka paikoin hyvinkin syvälle. Se kyseenalaistaa normit ja normaaliuden ja kysyy: “Mikä on normaalia ja kuka sen määrittää?”

The Addams Familyn vahvoina teemoina ovat suvaitsevaisuus, erilaisuuden ymmärtäminen, perhekeskeisyys ja ylpeys omista juurista - omasta historiasta. Perhekeskeisyydessään se ei suinkaan nojaa perinteiseen ydinperheeseen, vaan pikemminkin todistaa, että perhe on myös hyvin joustava käsite. Ei ole väliä, jos ei ihan tiedetä, kenen isoäidistä on kyse: yhtä kaikki isoäiti kuuluu perheeseen, ja perhe pitää yhtä!

Perheen tuki ja apu on tärkeää Addamsin suvussa. Kun nuori Wednesday rakastuu erilaiseen“normaaliin” Lucas poikaan, pyydetään amoreiksi koko esivanhempien joukko, ja he pääsevät palaamaan omiin hautoihinsa vasta, kun nuoripari on onnellisesti yhdessä.

The Addams Family on myös oodi vahvoille naisille. Päähenkilö Gomezin teemabiisi voisi hyvinkin olla Matin ja Tepon kappale “Kaiken takana on nainen”, sillä naistensa eteen perheen pää tekee kaikkensa, vaikka joutuukin tämän vuoksi vaikeuksiin.

Musikaali käsittelee myös parisuhdetta, perheen sisäisiä statusrooleja ja ennen kaikkea julistaa maailmalle: “Ole itsesi ja erotu ylpeästi massasta”.

Vaskivuoren lukion ja Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry’n The Addams Family

Käsikirjoitus: Marshall Brickman & Rick Elice
Perustuu Charles Addams’n luomiin hahmoihin
Musiikki ja sanoitukset Andrew Lippa
Suomennos: Tiina Puumalainen & Ilpo Tiihonen
Ohjaus: Hanna Lekander
Koreografia Katri Liikola
Musiikinjohto Mika Karhunen
Teoksen esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma

Julkaistu: 27.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter