Kasvomaskien käyttöä suositellaan myös kuudesluokkalaisille

Vantaan kaupunki suosittelee, että myös peruskoulujen kuudesluokkalaiset käyttävät koulussa kasvomaskia 13.1.2021 alkaen. Suositus perustuu THL:n 8.1. päivittämään kansalaisten kasvomaskisuositukseen. Maskisuositus koskee nyt peruskoululaisia kuudennesta luokasta lähtien.

Oppilaat saavat koululta 4 maskia / päivä. Koulu antaa ohjeet siitä, kuinka maskeja jaetaan. Oppilaat huolehtivat itse siitä, että heillä on tarvittava määrä maskeja käytössään. Maskit on paras kuljettaa puhtaassa, suljettavassa muovipussissa. Oppilaat voivat käyttää myös omia maskeja, jos haluavat.

Kyse on suosituksesta, eikä maskin käyttö ole pakollista. Suosittelemme kuitenkin vahvasti maskin käyttöä, jotta Covid-19-epidemian leviäminen saadaan estettyä tehokkaasti.

Kasvomaskin käyttöohjeet

Laita maski kasvoille ennen kouluun tuloa. Vaihda maski uuteen, jos otat sen välillä pois tai jos maski kostuu tai likaantuu. Pese tai desinfioi kädet ennen kuin laitat maskin kasvoille. Käytetyt maskit laitetaan sekajätteeseen. Ohjeet käydään koulussa läpi oppilaiden kanssa.

På svenska (ruotsi)
In English (englanti)
Eesti keel (viro)
Русский (venäjä)
Soomaali (somali)
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية

Julkaistu: 12.1.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter