Kytöpuiston koulun koronatilanne 29.3.2021

Kytöpuiston koulussa on todettu yhteensä 34 COVID-19- eli koronavirustartuntaa viimeisen kuukauden aikana. Aiemmin mainitut 17 tapausta on laskettu tähän mukaan. Osa oppilaista ja henkilökunnasta on altistunut tartunnalle.

Altistuneet henkilöt on kartoitettu ja asetettu karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Lisäksi kaikki altistuneet on ohjeistettu menemään koronavirustestiin oireista riippumatta. Altistuneet ovat saaneet erillisen tiedotteen asiasta.

Kytöpuiston koulun joukkoseulonta

Osa uusista tapauksista todettiin koko koulun seulonnan yhteydessä, ja osa tuli ilmi muuta kautta.

Tapauksia on todettu useilla eri luokka-asteilla, ja joillain luokilla on todettu useita tapauksia. Kaikkien tapausten välillä ei ole selkeitä yhteyksiä. Osa tartunnoista on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet karanteenissa aiemman altistuksen perusteella. Kaikki tartunnan saaneet eivät ole aiheuttaneet altistumisia koulun tiloissa. Suuressa osassa tapauksia tartunta on todennäköisimmin peräisin muualta kuin koulusta.

Tartunnan saaneista 25 oli oireisia ja 9 oireettomia. Alustavien tutkimusten mukaan 28 positiiviseen näytteeseen liittyy varianttiepäily, mutta lopullisia tuloksia ei ole vielä saatavilla.
Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö tekee koulun kanssa jatkuvaa yhteistyötä tapausten selvittämiseksi ja altistuneiden kartoittamiseksi. Ensisijaisesti koulu on yhteydessä niihin oppilaisiin (heidän huoltajiinsa) ja henkilökunnan jäseniin, jotka ohjataan karanteeniin. Myös koulun muita oppilaita, huoltajia ja henkilökuntaa tiedotetaan tilanteen etenemisestä tarvittaessa.

Hidasta epidemiaa!

Epidemian hidastamiseksi on nyt tärkeää, että kaikki

  • noudattavat yleisiä ohjeita hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta,
  • vähentävät lähikontaktien määrä ja huolehtivat turvaväleistä,
  • käyttävät maskeja maskisuositusten mukaisesti,
  • jäävät heti kotiin ja hakeutuvat testiin, mikäli ilmenee vähääkään koronavirukseen viittaavia oireita.

Ajan voi varata sähköisesti Koronabotista tai koronaneuvontapuhelimesta arkisin klo 8–18 ja viikonloppuisin klo 9–18, p. 09 839 50070. Tulosta odottaessasi pysy kotona.

Tietoa koronaviruksesta Vantaan verkkosivuilla Tietoa koronaviruksesta ja sen ehkäisystä.
Tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus.

Julkaistu: 29.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter