Uuteen Leppäkorven koulun kiinteistöön päästään opiskelemaan syysloman 2021 jälkeen

Korson ja Leppäkorven koulut yhdistyvät uudeksi Leppäkorven yhtenäiskouluksi 1.8.2021.

Uuden koulurakennuksen rakentaminen etenee ja aikataulut ovat tarkentuneet. Rakennuttajalta saadun tiedon mukaan koulurakennuksen valmistuminen viivästyy suunnitellusta. Muun muassa maarakennustöissä tulleet lisälouhinnat, ja suuri massanvaihtotarve aiheuttivat valitettavan lisäajan tarpeen kokonaisaikatauluun. Tämänhetkisen arvion mukaan koulu valmistuu syys-lokakuun vaihteessa, ja uuteen koulurakennukseen päästäisin siirtymään syysloman jälkeen 25.10.2021.

Viivästymisen vuoksi Leppäkorven koulun oppilaiden syyslukukausi 2021 alkaa Leppäkorven väistökoulun ja Korson koulun kiinteistöissä. Leppäkorven väistökoulun kiinteistössä opiskelevat vuosiluokat 1.–4. sekä kaksi 5. luokkaa (tämän lukuvuoden luokat 4J ja 4P). Korson koulun kiinteistössä lukuvuoden aloittavat luokat 6.–9., kaksi 5. luokkaa (tämän lukuvuoden luokat 4S, 4E) sekä yhdysluokka 5.‒6 (tämän lukuvuoden luokka 4-5M).

Kun kaikki Leppäkorven koulutilat ovat valmiita ja puukoulu on saneerattu, tulevat 1.-luokkien oppilaat opiskelemaan puukoulussa ja 2.‒9.-luokkien oppilaat päärakennuksessa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan puukoulun peruskorjauksen oli määrä alkaa syyslukukaudella 2021 ja valmistua lukuvuoden 2022‒2023 alkuun mennessä. Myös tähän aikatauluun tulee viivästyksiä. Tämän vuoksi osa väistökoulurakennuksesta jää paikalleen koulun kentälle. 1. luokkien oppilaat opiskelevat väistökoulurakennuksessa puukoulun saneerauksen valmistumiseen saakka.

Lukuvuoden alkuun liittyvistä yksityiskohdista tiedotetaan jokaista luokkaa erikseen vielä myöhemmin keväällä.

- Vaikka rakentaminen viivästyy, suunnitelmat uuden lukuvuoden käynnistämiseksi ovat jo pitkällä ja uuden Leppäkorven koulun toimintaa käynnistetään innokkaasti, kertoo Leppäkorven koulun rehtori Päivi Hasari.

Korson koulurakennuksissa on ollut sisäilmaan liittyviä ongelmia, mutta ne ovat pysyneet hallinnassa Deleten monivuotisen sisäilmaprojektin ja seurannan myötä. Sisäilmailmoitusten määrä on ollut tavanomainen jo useamman lukukauden ajan.

Julkaistu: 30.3.2021 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter