Uusien eskareiden ja ekaluokkalaisten ilmoittautuminen opetukseen alkaa

Ensi syksynä opintiensä aloittavat lapset ilmoittautuvat esiopetukseen ja kouluun 5.1. alkaen. Kouluun ja esiopetukseen ilmoittautumisaikaa on 30.1.2022 asti. Ensi syksynä koulutien aloittaa noin 2800 vantaalaista ja esiopetuksen 2650 vantaalaislasta.

Esiopetukseen ilmoittautuminen VaSa-palvelussa

Vantaan kaupunki on postittanut esiopetuksen aloittamista koskevan kirjeen kaikkien vuonna 2016 syntyneiden vantaalaislasten koteihin. Esiopetukseen voi ilmoittautua sähköisesti VaSa-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Esiopetukseen voi ilmoittautua myös palauttamalla paperisen ilmoittautumislomakkeen päiväkotiin tai Vantaa-infoon.

Paperisen ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa vantaa.fi-sivuilta tai pyytää Vantaa-infosta.

Esiopetuksen järjestämisestä vastaavat Vantaalla kunnalliset varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja yksityiset päiväkodit. Esiopetusta järjestetään pääasiassa päiväkotien sekä lisäksi joidenkin koulujen tiloissa.

Lue lisää esiopetukseen ilmoittautumisesta.

Tietoa esiopetukseen ilmoittautumisesta lukuvuodelle 2022–2023 muilla kielillä

Anmälan till förskoleundervisning
Pre-primary Education Enrollment
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية
In English (englanti)
Soomaali (somali)
Русский (venäjä)
Eesti keel (viro)

Kielipainotteinen esiopetus

Vantaalla voi hakea myös ruotsin kielikylpyesiopetukseen. Esiopetus toteutetaan pääosin kielikylpykielellä, ja lapsia kannustetaan ruotsin kielen monipuoliseen käyttöön, mutta heillä on mahdollisuus tulla ymmärretyksi myös suomen kielellä.

Mahdollisuus on hakea myös laajamittaiseen englanninkieliseen esiopetukseen. Laajamittaisessa englanninkielisessä esiopetuksessa toiminta suunnitellaan niin, että kahdella kielellä toteutetusta esiopetuksesta muodostuu kokonaisuus, jossa molemmat kielet ovat läsnä ja kehittyvät vähitellen opettajan mallintamisen ja lasten aktiivisen toiminnan kautta. Englannin kieltä käytetään laajamittaisessa englanninkielisessä esiopetuksessa yli 25 % toiminnasta.

Lue lisää kielipainotteisesta esiopetuksesta.

Kouluun ilmoittautuminen Wilma-järjestelmässä

Vantaan kaupunki on postittanut koulun aloittamista koskevan kirjeen kaikkien vuonna 2015 syntyneiden vantaalaislasten koteihin. Oppivelvollisuusilmoituksen mukana perhe saa tunnukset sähköiseen kouluun ilmoittautumiseen osoitteessa vantaa.inschool.fi/connect. Osoitteesta vantaa.fi/wilma löytyy ohjeet ja video Wilma-käyttäjätunnuksen luomiseen. 

Apua kouluun ilmoittautumiseen

Apua kouluun ilmoittautumiseen saa Vantaa-infoista ja monikielisiltä ohjaajilta 5.1.–30.1.22 klo 9–15.30. Koulujen monikieliset ohjaajat auttavat puhelimessa/WhatsAppilla englannin lisäksi seuraavilla kielillä: albania, arabia, somali, venäjä ja viro. Käytön opastukseen tarvitsee mukaan oppivelvollisuusilmoituksen mukana tulleen oppilaskohtaisen avainkoodin tai jo itse luodun Wilman käyttäjätunnuksen.

Päätös lähikoulusta julkaistaan Wilmassa 31.3.2022 tai lähetetään kotiin.

Lue lisää koulun aloittamisesta.

Haku peruskoulun kaksikieliseen ja montessoriopetukseen on poikkeuksellisesti jo 24.1.2022 mennessä

Vantaalaiskouluissa vuosiluokat 1‒6 voi opiskella myös englannin kielellä, ruotsin kielikylvyssä tai montessoriopetuksessa. Painotettua opetusta järjestävät koulut pitävät tammikuussa infotilaisuuksia opetuksesta kiinnostuneille.

Koulujen infotilaisuudet koulutulokkaiden huoltajille

Koronatilanteesta johtuen kaikki painotetun opetuksen huoltajainfot järjestetään etänä. Päivitämme uutiseen myöhemmin linkit infotilaisuuksiin.

Englanninkielinen opetus

Ti 11.1.2022 klo 18 Vantaan kansainvälinen koulu. Hakijoille järjestetään englannin kielen koe. Linkki tilaisuuteen.
Ke 12.1.2022 klo 18 Rekolanmäen koulu. Linkki koulun infotilaisuuteen. Teknistä apua saa tarvittaessa: karoliina.mutanen@eduvantaa.fi. Hakijoille järjestetään kielellisen valmiuden koe.
To 13.1.2022 klo 18. Hakijoille järjestetään kielellisen valmiuden koe. Linkki tilaisuuteen.

Ruotsin kielikylpy

Ke 12.1.2022 klo 18 Uomarinteen koulu. Linkki tilaisuuteen.
Ke 12.1.2022 klo 18 Viertolan koulu, Liljatie 2 A-ovi. Linkki tilaisuuteen.

Montessoriopetus

Ke 12.1.2022 klo 18 Kuusikon koulu, MO 1-2 luokassa. Käynti alapihan ovesta. Linkki tilaisuuteen.

Montessoriopetukseen ja ruotsin kielikylpyopetukseen haetaan Wilmassa kouluun ilmoittautumisen yhteydessä 5‒24.1.2022 välisenä aikana. Wilma-lomakkeeseen merkitään painotus ja toimipiste, johon haetaan.

Englanninkieliseen opetukseen haetaan lähettämällä viesti osoitteeseen edu.english(at)vantaa.fi. Saat vastausviestinä sähköpostiisi linkin Webropol-kyselylomakkeeseen. Täytä lomake mahdollisimman pian, viimeistään 24.1.2022. Kun palautat Webropol-kyselyn, saat vahvistuksen hakulomakkeen vastaanottamisesta. Kutsut kokeisiin lähetetään viikkoa ennen koepäivää.

Huomioithan, että kun haet lapsellesi paikkaa englanninkieliseen opetukseen, hänet tulee ilmoittaa myös lähikouluun Wilmassa 30.1.2022 mennessä. Tieto hyväksymisestä painotettuun opetukseen ilmoitetaan 12.2.2022. Myös paperisella lomakkeella hakeminen on mahdollista.

Lue lisää painotetusta opetuksesta.

Julkaistu: 5.1.2022 
(muokattu: )