Vantaan päivä 15.5.2019

Vantaan nimikkopäivää juhlitaan vuosittain 15. toukokuuta. Tänäkin vuonna juhlan kunniaksi järjestetään muun muassa maksuttomat konsertit Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Tervetuloa juhlimaan!

Vantaan päivän lipunnosto Aurinkokiven koululla

Aurinkokiven koululla nostetaan Suomen ja Vantaan kaupungin liput salkoon 15.5. kello 9. Lipunnostotilaisuuden puhujana on Kivistöön helmikuussa perustetun Rubiini-Rubinen -naislionsklubin presidentti Airikki Pousi. Tilaisuuden järjestää Lions Club Vantaankoski-Vandaforsen yhteistyössä Aurinkokiven koulun, Kartanopartion sekä Vantaan Laulu-kuoron kanssa. Mukana on myös paikallinen yhteistoimintaverkosto MarjaVerkko. Lisätietoja tapahtumasta.

Tikkurilan kirjaston musiikkivaraston avoimet ovet

Tikkurilan kirjaston musiikkivaraston ovet avautuvat Vantaan päivän kunniaksi 15.5. kello 15–19. Musiikkivarasto on kokoelmaltaan pääkaupunkiseudun suurin musiikkikirjasto. Varastossa on musiikkijulkaisuja, joista osaa ei löydä mistään muualta. Musiikkivaraston avoimien ovien lisäksi Soittohuoneessa avoin karaoke kello 15–17.

Osallistu musiikkivaraston avointen ovien Facebook-tapahtumaan >>

Kahden biisin karaoke

Kahden biisin karaoke Tikkurilantorilla 15.5. ennen Vantaan päivän konsertteja. Tunnelmoitko ennemmin Teleksin Hiljaa Virtaa Vantaan rauhalliseen melodiaan vai rokkaatko mieluummin Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma? Tule Vantaan päivänä kajauttamaan tulkintasi kello 15.30 alkaen! Kaikkien Vantaan kaupungin teltalla karaokea laulaneiden kesken arvotaan Vantaa-aiheinen palkinto.

Vantaan päivän konsertti Myyrmäessä

Myyrmäen montussa (Iskostie 5, Myyrmannin takana) Vantaan päivää juhlitaan 15.5. kello 17 alkaen.

llan ensitahdit soittaa Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu, joka muodostuu musiikkikasvatuksen ammattilaisista sekä kokeneista lastenmusiikin sovittajista ja esittäjistä. Kaikenikäiset kuulijat hurmanneelta orkesterilta sujuvat niin kalevalainen laulu kuin salsa, jazz ja reggaekin. Live-soittimilla varustettu rap-duo AJ@Hakam puolestaan tuo lavalle melodista rap-musiikkia.

Monipuolisen illan viimeistelee pitkän linjan muusikko Jonna Tervomaa yhtyeineen. Tervomaa on ilmaisuvoimainen artisti, jonka kappaleissa on niin sävyjä, voimaa kuin tarttumapintaa. Viime syksynä perustettu Jonna Tervomaa Tilassa on vahva kokoonpano, jossa Tervomaa, Jussi Jaakonaho ja Niko Votkin tulkitsevat Jonnan rakastetuimpia hittejä, harvinaisia helmiä sekä uutta tuotantoa.

Konsertin juontaa Catharina Zuhlke, joka esittää illan aikana myös muutamia biisejään.

Paikalla on ruokamyyntiä, joten nälkä ei pääse häiritsemään musiikista nauttimista. Tapahtuman järjestää Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu yhteistyössä Vantaan kulttuuripalveluiden kanssa. Vapaa pääsy.

Osallistu Myyrmäen Vantaan päivän konsertin Facebook -tapahtumaan >>

Jonna Tervomaa / Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois
Jonna Tervomaa / Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois

Vantaan historiakävelyt: Myyrmäki: Kivikaudesta katutaiteeseen

Kesän Vantaa-kävelykierrokset starttaavat Vantaan päivänä 15.5. kello 17.30. Ensimmäisellä kävelyllä katseet suunnataan Myyrmäkeen!

Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla, ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa? Kävelykierroksen lähtöpaikkana on Wanda’s-ravintola (Liesikuja 5).

Kävelykierrokset järjestää VisitVantaa yhdessä Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon kanssa, ja kierroksille on vapaa pääsy.

Vantaan päivän konsertti Tikkurilassa

Tikkurilantorilla Vantaan päivää juhlitaan 15.5. kello 18 alkaen Teleksin ja Pelle Miljoona Oy:n seurassa.

Teleksin pop-kappaleet ovat soineet radioaalloilta suomalaisten sydämiin jo kahden vuosikymmenen verran. Yhtye tunnetaan lukuisista elämänmakuisista hiteistään, kuten Siivet, Tuulilasin nurkkaan, Kotimatkalla, Rakkaus on paha päivä, Säröjä sinussa sekä tietenkin Hiljaa virtaa Vantaa. Teleks on viime aikoina tehnyt innolla uutta musiikkia, ja Tikkurilantorilla kuullaankin myös uutta tuotantoa, kuten maaliskuussa julkaistu Kaksi ainoaa -biisi.

Kun rakastettu punk-pioneeri Pelle Miljoona Oy teki viime talvena 40-vuotisjuhlakiertueen, valtaosa keikoista oli loppuunmyytyjä. Vaan ei huolta tervetuloa Tikkurilaan kuulemaan kokoonpanoa, jolla bändi teki läpimurtonsa 19701980. Kun Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Yaffa astuvat lavalle, on moottoritie jälleen kuumaakin kuumempi ja lavallakin kipinöi!

Tikkurilan Vantaan päivän konsertin järjestää Vantaan kulttuuripalvelut. Vapaa pääsy.

Osallistu Tikkurilan Vantaan päivän konsertin Facebook -tapahtumaan >>

Pelle Miljoona Oy / Kuva: Pentti Hokkanen
Pelle Miljoona Oy / Kuva: Pentti Hokkanen

Osallistu #TapahtumienVantaa kuvakisaan

Jaa kuvasi Vantaan tapahtumista Instagramissa #TapahtumienVantaa ja olet mukana huikeiden tapahtumapalkintojen arvonnassa.

Ajankohtaista

Twitter