Liuskaperhonen
Kuva: Seppo Parkkinen

Ötökkävuoden kuvakisa

Ötökkävuoden kunniaksi Vantaan kaupunki yhdessä Vantaan fotokerhon kanssa järjesti kaikille avoimen ötökkävuoden valokuvauskilpailun. Kilpailuaika oli 15.6.–15.8.2019.

Palkintojenjako ja näyttelyn avajaiset

Kuvakisan voittajat palkittiin kilpailukuvista koostetun näyttelyn avajaisten yhteydessä 15.10.2019.. Palkinnot jakoi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Multala.

Kuvakisan voittajat

Digikuvat:
1. palkinto: Jukka Ahti "Immenkorento"
2. palkinto: Reima Flyktman "Hymy"
3. palkinto: Tero Viherto "David ja Goljat"
Kunniamaininta: Joona Korhonen "Kaste"

Instagram-kuvat
1. palkinto: Marjo Kamila "Travelling early in the morning"
2. palkinto: Teppo Salmela "Isoapollo"
3. palkinto: Ville Laine "Dragonfly"
Eniten tykkäyksiä saanut kuva: Paula Kaipio "Let's bee together"

Voittajakuvat ja muut kilpailussa parhaiten menestyneet kuvat nähtävillä opistotalossa 1.11.2019 asti. Näyttely on avoinna opiston aukioloaikoina. Opistotalon virallinen aukiolo klo 9 - 15, mutta useimpina arki-illtoina kursseja on klo 20:een asti.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kilpailun säännöt

Kilpailukuvan tulee esittää Suomessa tavattavaa ”ötökkää”, kuten hyönteistä (perhoset, korennot, kovakuoriaiset, pistiäiset), hämähäkkiä, etanaa, matoa tai muuta pientä selkärangatonta eläintä. Kuviin saa tehdä kohtuullisia säätöjä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta kohteiden lisääminen tai poistaminen ei ole sallittu.

Kisassa on kaksi sarjaa: Instagram-kuva ja digikuva. Samaa kuvaa ei voi lähettää kahteen sarjaan. Kuva ei saa olla avoimissa kilpailuissa aiemmin palkittu. Kilpailijan on omistettava oikeudet kilpailukuviin. Voit osallistua molempiin sarjoihin 1–3 kuvalla.

Kuvanimessä ei saa olla kuvaajan nimeä, sillä kuvat arvostellaan niin, että tuomarit eivät tiedä kuvaajaa.

Kisaan osallistujien henkilötiedot tarvitaan vain tätä kisaa varten, eikä henkilötietoja luovuteta ulkopuolisille.

Kilpailukuvista koostetaan erillinen näyttely. Vantaan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailukuvia teemavuoden ja luonnonsuojeluasioiden viestinnässä. Kuvien käytön yhteydessä kuvaajan nimi mainitaan. Kuvien omistusoikeus jää kuvaajalle.

Instagram-kuva

  • Lataa kuvasi henkilökohtaiselle insta-tilllesi kilpailuaikana ja lisää kuvaan/kuviin tunnukset #vantaanötökkävuosi sekä @Vantaankaupunki
  • Jos Instagram-profiilisi on yksityinen, lähetä kuva @Vantaankaupunki -tilille. Lisää silloinkin mukaan kisan hashtag #vantaanötökkävuosi
  • Instagram ei ole osallisena kilpailussa.

Digikuva

  • Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja/tai lyhimmän enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt.
  • Kuvatiedostot (max. kolme kuvaa) formaatissa .jpg otetaan vastaan Suomen Kameraseurojen Liiton kuvaportaalissa kilpailuaikana. Portaali on englanninkielinen, mutta täältä saa suomenkileilset ohjeet.

Palkinnot

Molempien kilpailusarjojen kolme parhaimmaksi arvioitua kuvaa palkittiin Memofoto-valokuvausliikkeen lahjakortilla.
1. palkinto: 400 euron lahjakortti
2. palkinto: 200 euron lahjakortti
3. palkinto: 100 euron lahjakortti

Digikuva-sarjassa jaettiin yksi kunniamaininta, Instagram-kuva-sarjassa Vantaan fotokerho jakoi kirjapalkinnon eniten tykkäyksiä saaneelle kuvalle.

Tuomaristo

Kuvakisan tuomareina toimivat Vantaan kaupungin ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti, ympäristösuunnittelija Jarmo Honkanen ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja/kansanedustaja Sari Multala, sekä Kai Hypén (tuomariston pj) ja Eero Kukkonen Vantaan fotokerhosta.

Kuvakisan suojelijana toimii Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Lisätietoja:
Kai Hypen (k.hypen@gmail.com, 040 503 0804), Vantaan Fotokerho, luontokuvaaja
Jarmo Honkanen (jarmo.honkanen@vantaa.fi, 040 841 9962), Vantaan ympäristökeskus, ympäristösuunnittelija

Ajankohtaista

Twitter