Liuskaperhonen
Kuva: Seppo Parkkinen

Ötökkävuoden kuvakisa

Ötökkävuoden kunniaksi Vantaan kaupunki yhdessä Vantaan Fotokerhon kanssa järjesti kaikille avoimen ötökkävuoden valokuvauskilpailun. Kilpailuaika oli 15.6.–15.8.2019.

Palkintojenjako ja näyttelyn avajaiset

Kuvakisan palkinnot jaetaan kilpailukuvista koostetun näyttelyn avajaisten yhteydessä Tikkurilan aikuisopiston tiloissa (Lummetie 5) tiistaina 15.10.2019. Avajaistilaan pääsee klo 17.30 alkaen, tilaisuuden ohjelma alkaa klo 18.00. Näyttelyn avajaisiin on vapaa pääsy. Tarjoilun takia pyydämme paikalle saapuvia ilmoittamaan osallistumisestaan viimeistään torstaina 10.10. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Vantaan fotokerho ja Vantaan ympäristökeskus

Ohjelma klo 18.00 alkaen

  • Kuvakisan suojelijan, kaupunginjohtaja Ritva Viljasen avajaissanat
  • Kai Hypén (Vantaan fotokerho) kertoo tuomaroinnin kriteereistä
  • Kaupunginhallituksen puheenjohtaja/kansanedustaja Sari Multala jakaa palkinnot
  • Tiina Lähteenmäki (Vantaan fotokerho) tuo fotokerhon tervehdyksen

Tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua valokuvanäyttelyyn, joka on koottu molempien kilpailusarjojen (digikuva ja Instagram-kuva) parhaiten sijoittuneista kuvista.

Tervetuloa!

Kilpailun säännöt

Kilpailukuvan tulee esittää Suomessa tavattavaa ”ötökkää”, kuten hyönteistä (perhoset, korennot, kovakuoriaiset, pistiäiset), hämähäkkiä, etanaa, matoa tai muuta pientä selkärangatonta eläintä. Kuviin saa tehdä kohtuullisia säätöjä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta kohteiden lisääminen tai poistaminen ei ole sallittu.

Kisassa on kaksi sarjaa: Instagram-kuva ja digikuva. Samaa kuvaa ei voi lähettää kahteen sarjaan. Kuva ei saa olla avoimissa kilpailuissa aiemmin palkittu. Kilpailijan on omistettava oikeudet kilpailukuviin. Voit osallistua molempiin sarjoihin 1–3 kuvalla.

Kuvanimessä ei saa olla kuvaajan nimeä, sillä kuvat arvostellaan niin, että tuomarit eivät tiedä kuvaajaa.

Kisaan osallistujien henkilötiedot tarvitaan vain tätä kisaa varten, eikä henkilötietoja luovuteta ulkopuolisille.

Kilpailukuvista koostetaan erillinen näyttely. Vantaan kaupungilla on oikeus käyttää kilpailukuvia teemavuoden ja luonnonsuojeluasioiden viestinnässä. Kuvien käytön yhteydessä kuvaajan nimi mainitaan. Kuvien omistusoikeus jää kuvaajalle.

Instagram-kuva

  • Lataa kuvasi henkilökohtaiselle insta-tilllesi kilpailuaikana ja lisää kuvaan/kuviin tunnukset #vantaanötökkävuosi sekä @Vantaankaupunki
  • Jos Instagram-profiilisi on yksityinen, lähetä kuva @Vantaankaupunki -tilille. Lisää silloinkin mukaan kisan hashtag #vantaanötökkävuosi
  • Instagram ei ole osallisena kilpailussa.

Digikuva

  • Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja/tai lyhimmän enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt.
  • Kuvatiedostot (max. kolme kuvaa) formaatissa .jpg otetaan vastaan Suomen Kameraseurojen Liiton kuvaportaalissa kilpailuaikana. Portaali on englanninkielinen, mutta täältä saa suomenkileilset ohjeet.

Palkinnot

Molempia kilpailusarjojen kolme parhaimmaksi arvioitua kuvaa palkitaan valokuvausliikkeen lahjakortilla.
1. palkinto: 400 euron lahjakortti
2. palkinto: 200 euron lahjakortti
3. palkinto: 100 euron lahjakortti

Lisäksi Vantaan Fotokerho palkitsee erikseen eniten tykkäyksiä saaneen Instagram-kuvan.

Tuomaristo

Kuvakisan tuomareina toimivat Vantaan kaupungin ympäristöjohtaja Katariina Rautalahti ja Vantaan kaupunginvaltuutettu/kansanedustaja Sari Multala, sekä kaksi palkittua luontokuvaajaa Vantaan Fotokerhosta.

Kuvakisan suojelijana toimii Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Lisätietoja:
Kai Hypen (k.hypen@gmail.com, 040 503 0804), Vantaan Fotokerho, luontokuvaaja
Jarmo Honkanen (jarmo.honkanen@vantaa.fi, 040 841 9962), Vantaan ympäristökeskus, ympäristösuunnittelija

Ajankohtaista

Twitter