Vaikuttaja-päivä

Vaikuttaja-päivän tarkoituksena on lisätä tietoa vaikuttamismahdollisuuksista Vantaalla sekä tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa kaupungin kehittämiseen ja päätöksentekoon. Perinteeksi muodostuneen Vaikuttaja-päivän ansiosta lapsen ja nuoren mielipidettä kuullaan Vantaalla.

Vaikuttaja-päivä kokoaa lapset ja nuoret vaikuttamaan

Vaikuttaja-päivään osallistuu 2 edustajaa jokaisesta vantaalaisesta peruskoulusta, toisen asteen oppilaitoksesta ja nuorisotilalta. Lasten ja nuorten lisäksi kaikista kouluista ja oppilaitoksista tilaisuuteen saapuu yksi opettaja.

Vaikuttaja-päivä 2019

Vaikuttaja-päivä on Vantaan kaupungin oma tapahtuma, joka järjestetään vuonna 2019 jo kahdennentoista kerran. Tilaisuudessa kouluja ja oppilaitoksia edustavat oppilaat ja opiskelijat tuovat kaupungin päättäjien tietoon lapsille ja nuorille tärkeitä asioita. Vaikuttaja-päivällä on tärkeä rooli Vantaan kaupungin lasten ja nuorten osallisuuden edistämisessä.

Vuonna 2019 Vaikuttaja-päivä järjestetään jo 12. kerran. Vaikuttaja-päivän teemana on ekologisuus ja ympäristövastuullinen toiminta. Päivä järjestetään keskiviikkona 17.4.2019 Tiedekeskus Heurekassa. Vaikuttaja-päivään osallistuu kaksi oppilas-/opiskelijakunnan hallituksen valitsemaa edustajaa jokaisesta koulusta ja oppilaitoksesta, Vantaan kaupungin nuorisovaltuusto sekä edustajia nuorisotiloilta. Päivä koostuu ryhmäkeskusteluista ja -töistä, jotka pohjaavat ennakkotehtäviin. Tavoitteena on herättää keskustelua ekologisuudesta ja ympäristövastuullisesta toiminnasta.

Päivä on jaettu kahteen osaan. Aamupäivä klo 9.00-11.30 on suunnattu alakouluille. Ilmoittautuminen alkaa klo 8.30 Heurekan aulassa. Iltapäivä klo 12.30-15.00 on suunnattu yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä nuorisotiloille. Ilmoittautumiset iltapäivään klo 12.00 alkaen.

Lisätietoja:
Vaikuttaja-päivän koordinaattori
projektityöntekijä Marjut Eskola
marjut.eskola2@vantaa.fi
p. 050 312 4501

Ajankohtaista

Twitter