Nuorten aikuisten palvelut

Nuorten työpajat on tarkoitettu vantaalaisille 16-28 -vuotiaille nuorille. Yleensä yli 17-vuotiaat ovat oikeutettuja työmarkkinatukeen työkokeilunsa ajan. Tällöin pitää olla työnhaku voimassa ja hakemus pajalle toimitetaan TE-palveluihin. 16-vuotiaat hakevat pajatoimintaan ottamalla suoraan yhteyttä starttitiimiin.

Työkokeilun tavoiteeti voivat olla esimerkiksi elämänhallinnan parantaminen, tulevaisuuden selkeyttäminen, opiskelu- ja työelämävalmiuksien edistäminen, tutustuminen opiskelu ja työllistymisvaihtoehtoihin. Työpajalla voit myös korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa erilaisia kursseja (EA1, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti). Pajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15.

STARTTITIIMI
Vantaan nuorisopalvelut/ Nuorten työpajat

Starttitiimi@vantaa.fi
Pekka Meuronen 050 302 4196
Henna Utkan 0400 591 626

Tutustu työpajoihin.

Hakulomake nuorten työpajoille

Mitä työkokeilu nuorten työpajoilla on?

Työkokeilun aikana saat tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Tavoitteesi voivat olla esim. omien voimavarojen vahvistaminen, itsestä huolehtiminen, vuorokausirytmiin pääseminen, tutustuminen koulutustarjontaan ja eri ammatteihin. Työpajalla voit myös korottaa peruskoulun arvosanoja sekä suorittaa erilaisia kursseja (EA1, hygieniapassi ja työturvallisuuskortti). Pajapäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Teet ohjaajan kanssa yhdessä itsellesi suunnitelman pajajakson ajaksi, omat toiveesi ja tulevaisuuden ajatuksesi huomioiden. Pajalla tutustut erilaisiin koulutus- ja työllistymisvaihtoehtoihin, sekä voit korottaa peruskoulun päättötodistuksen numeroita ja saada todistuksen osaamisestasi. Tutustu osaamissisältöihin.

Nuorten työpajat -video

Nuorten työpajat Facebookissa

Nuorten työpajojen osaamissisällöt

Takomon (ent. Auto- ja metallipaja) osaamissisältö
Takomon todistus osaamisesta

Kädentaitopajan osaamissisältö
Kädentaitopajan todistus osaamisesta

Keittiöpajan osaamissisältö
Keittiöpajan todistus osaamisesta

Kodinkunnostuspajan osaamissisältö (maalaus)
Kodinkunnostuspajan todistus osaamisesta (maalaus)

Kodinkunnostuspajan osaamissisältö (puutyö)
Kodinkunnostuspajan todistus osaamisesta (puutyö)

Ajankohtaista

Twitter