Kesän ohjelma vapaa-ajan palveluissa

Kesäleiritoimintaa

Vantaan kaupungin vapaa-ajan palveluissa alkaa koronatilanteen lieventyessä kesän ohjelma. Tarjolla on monipuolista kesätoimintaa erilaisille kohderyhmille vauvasta vaariin. Kesäohjelma kutsuu vantaalaisia liikunnan, kulttuurin ja nuorten palveluiden pariin uudenlaisilla tavoilla.

Kulttuuritoiminta

Taidetta lähiluonnosta -päiväleirit

Leirien paikat ja ajat: 
ma 1.6.–to 4.6. klo 10–13  
Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6 
Leirimaksu 30 euroa maksetaan leirille tullessa. 

ma 8.6.–to 11.6. klo 10–13  
Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14 
Leirimaksu 30 euroa maksetaan leirille tullessa.

Leiriohjaajat: tanssitaiteilija Vera Lapitskaya ja taidekasvattaja Rebekka Barongo 
Yhteystiedot: 0503026447, rebekka.barongo@vantaa.fi 

Leirillä tutustutaan lähiluontoon ja ötököiden taitoihin retkeillen ja taidetyöpajojen kautta.  
Leirillä tehdään animaatioita, rakennellaan, leikitään, tanssitaan, maalataan ja muovaillaan. Taideretket lähiluontoon tallennetaan eri tavoin; kuvin, videoin, muistiinpanoin, saduin, kartoin ja piirtäen. Kaikki toiminta tapahtuu pääasiassa ulkona retkeillen tai telttakatoksen alla.  

Leirillä valmistuneista taideteoksista osa otetaan talteen ja laitetaan lokakuussa esille Lastenkulttuurikeskus Pessin Tarinoita luonnosta -näyttelyyn. Näyttely koostuu lasten taideteoksista, joissa tutkitaan luonnon muistia, värejä, tekstuureja ja muotoja. Lapset perheineen ovat näyttelyavajaisten kunniavieraita ja omat taideteokset saa takaisin näyttelyn päätyttyä. 

Hyönteishotelli-taidepajat

max 45 osallistujaa per paja. Kaksi ohjaajaa.

ti 23.6. Nissaksen asukaspuisto klo 9.30-11.30
ke 24.6. Korson asukaspuisto klo 9.30-11.30
to 25.6. Vihertien asukaspuisto klo 9.30-11.30

Kuvataidekoulun kesäkurssit

Kuvataidekoulu järjestää lyhytkursseja 3-15-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Takemmat tiedot kursseista ja ilmoittautumiset Kesän 2020 lyhytkurssit -sivulta.

Liikunnallista kesäohjelmaa

Liikunnalliset kesäleirit

Liikuntapalveluissa on tarjolla useita lasten liikunnallisia kesäleirejä. Leirikuvaukset löytyvät Liikunnalliset kesäleirit 2020 -verkkosivulta.

Kesäjumpat

Liikunnallisia kesäjumppia järjestetään oman kesäohjelman mukaisesti. Senioreille on tarjolla edelleen virtuaalisesti ohjattuja jumppia.

Muuta liikunnallista kesäohjelmaa

Uimarannat aukeavat 1.6. alkaen. Golflippuja myydään joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä.

Vantaan kortteliliiga järjestää viikottain vaihtelevan pop up-tapahtuman, jossa tarjolla on beach-lentistä, frisbeegolfia, katukorista ja multigolfia. Turnauksiin ilmoittautuminen on alkanut! Ilmoittaudu mukaan täältä.

Muuta liikunnallista kesäohjelmaa on myös suunnitteilla, kuten Sporttia kaikille -kerhot sekä Hobihobissa olevat kesäharrastukset.

Kesäohjelmaa nuorille

Nuorisopalveluiden toiminta ja palvelut käynnistyvät porrastaen nuorille ja nuorille aikuisille 1.6.2020. Palveluiden aukioloajoista sekä vinkkejä kesän maksuttomaan vapaa-ajan toimintaan, joka sisältää mm. ulkoilua, retkeilyä, Discordia ja leirejä eri teemoilla löydät NuortenVantaa-sivuilta.

Kirjaston kesäohjelmaa

Kirjastojen Aarrejahti-kesäkisa innostaa koululaisia lukemaan kesällä. Aarrejahdissa kerätään merkintöjä lukupassiin, jonka voit hakea kirjastosta. Palauttamalla täytetyn passin kirjastoon osallistut palkintojen arvontaan. Kisa on käynnissä kesäkuusta elokuuhun. Lisää aarrejahdista.

Tikkurilan kirjasto ja Tiksin runoklubi järjestävät yhdessä runokilpailun kaikille vantaalaisille koululaisille! Kilpailuaika on 1.6.-31.8.2020. Runon aiheena on ystävyys, tyyli ja pituus ovat vapaita. Ohjeet osallistumiseen.

Suositut lasten ja nuorten etätapahtumat jatkuvat Vantaan kirjastoissa myös kesällä. Soturikissat-kirjasarjan ystäville suunnattu Soturikissat-live on käynnissä kesäkuussa tiistaisin ja torstaisin klo 14-15 Instagramissa. Soturikissat-liven ohjelma Helmet.fi:ssä.

Kirjaston Minecraft-livelähetyksissä voi seurata peliä Twitchissä tai osallistua itse pelaajana. Minecraft-live kesällä joka keskiviikko klo 14-15. Minecraft-liven ohjeet Helmet.fi:ssä.

Kirjaston Puhutaan suomea -kielikahvilat kokoontuvat Zoomissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat harjoitella suomea tai tavata uusia ihmisiä. Lisätietoa kielikahviloista.

Lisäksi Hakunilan ja Tikkurilan kirjastoista on lainattavissa pihapelejä 1 päivän laina-ajalla. Pelejä voi pelata Hakunilan kirjaston pihalla tai Tikkurilan kirjaston edustalla kirjastopuistossa.

Katrinebergin kartanon kesäpiha

Kartanon kesäpiha toimii mainiona pyöräretkikohteena ja taukopaikkana. Kotieläinpihalla asustaa koko kesän pupuja ja kanoja, joita voi käydä tervehtimässä.

Ajankohtaista


Twitter