Kesän ohjelma vapaa-ajan palveluissa

Kesäleiritoimintaa

Vantaan kaupungin vapaa-ajan palveluissa alkaa koronatilanteen lieventyessä kesän ohjelma. Tarjolla on monipuolista kesätoimintaa erilaisille kohderyhmille vauvasta vaariin. Kesäohjelma kutsuu vantaalaisia liikunnan, kulttuurin ja nuorten palveluiden pariin uudenlaisilla tavoilla.

Kulttuuritoiminta

Taidetta lähiluonnosta -päiväleirit

Leirien paikat ja ajat: 
ma 1.6.–to 4.6. klo 10–13  
Lastenkulttuurikeskus Toteemi, Myyrmäentie 6 
Leirimaksu 30 euroa maksetaan leirille tullessa. 

ma 8.6.–to 11.6. klo 10–13  
Lastenkulttuurikeskus Pessi, Kielotie 14 
Leirimaksu 30 euroa maksetaan leirille tullessa.

Leiriohjaajat: tanssitaiteilija Vera Lapitskaya ja taidekasvattaja Rebekka Barongo 
Yhteystiedot: 0503026447, rebekka.barongo@vantaa.fi 

Leirillä tutustutaan lähiluontoon ja ötököiden taitoihin retkeillen ja taidetyöpajojen kautta.  
Leirillä tehdään animaatioita, rakennellaan, leikitään, tanssitaan, maalataan ja muovaillaan. Taideretket lähiluontoon tallennetaan eri tavoin; kuvin, videoin, muistiinpanoin, saduin, kartoin ja piirtäen. Kaikki toiminta tapahtuu pääasiassa ulkona retkeillen tai telttakatoksen alla.  

Leirillä valmistuneista taideteoksista osa otetaan talteen ja laitetaan lokakuussa esille Lastenkulttuurikeskus Pessin Tarinoita luonnosta -näyttelyyn. Näyttely koostuu lasten taideteoksista, joissa tutkitaan luonnon muistia, värejä, tekstuureja ja muotoja. Lapset perheineen ovat näyttelyavajaisten kunniavieraita ja omat taideteokset saa takaisin näyttelyn päätyttyä. 

Hyönteishotelli-taidepajat

max 45 osallistujaa per paja. Kaksi ohjaajaa.

ti 23.6. Nissaksen asukaspuisto klo 9.30-11.30
ke 24.6. Korson asukaspuisto klo 9.30-11.30
to 25.6. Vihertien asukaspuisto klo 9.30-11.30

Kuvataidekoulun kesäkurssit

Kuvataidekoulu järjestää lyhytkursseja 3-15-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Takemmat tiedot kursseista ja ilmoittautumiset Kesän 2020 lyhytkurssit -sivulta.

Liikunnallista kesäohjelmaa

Liikunnalliset kesäleirit

Liikuntapalveluissa on tarjolla useita lasten liikunnallisia kesäleirejä. Leirikuvaukset löytyvät Liikunnalliset kesäleirit 2020 -verkkosivulta.

Kesäjumpat

Liikunnallisia kesäjumppia järjestetään oman kesäohjelman mukaisesti. Senioreille on tarjolla edelleen virtuaalisesti ohjattuja jumppia.

Muuta liikunnallista kesäohjelmaa

Uimarannat aukeavat 1.6. alkaen. Golflippuja myydään joka kuukauden ensimmäinen arkipäivä.

Vantaan kortteliliiga järjestää viikottain vaihtelevan pop up-tapahtuman, jossa tarjolla on beach-lentistä, frisbeegolfia, katukorista ja multigolfia. Turnauksiin ilmoittautuminen on alkanut! Ilmoittaudu mukaan täältä.

Muuta liikunnallista kesäohjelmaa on myös suunnitteilla, kuten Sporttia kaikille -kerhot sekä Hobihobissa olevat kesäharrastukset.

Kesäohjelmaa nuorille

Nuorisopalveluiden toiminta ja palvelut käynnistyvät porrastaen nuorille ja nuorille aikuisille 1.6.2020. Palveluiden aukioloajoista sekä vinkkejä kesän maksuttomaan vapaa-ajan toimintaan, joka sisältää mm. ulkoilua, retkeilyä, Discordia ja leirejä eri teemoilla löydät NuortenVantaa-sivuilta.

Ajankohtaista

Twitter