Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Syksyn 2020 Starttikursseille pidetään alkuohjauspäivä torstaina 10.9. klo 9-12 Vantaan opistotalolla, Lummetie 5. Ei ennakkoilmoittautumista. Päivän aikana opiskelijat ohjataan ryhmiin. Kurssin aikana ilmoittautuminen suoraan opettajalle.

Starttikurssit syksyllä 2020

Starttikurssien aikataulut

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Aivi Hämäläinen aivi.hamalainen@vantaa.fi

Suomen kielen kurssit kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille

Näillä kursseilla lastenhoito järjestetään kurssipaikoissa. Opiskelijavalinnoissa ovat etusijalla 1–3 -vuotiaiden lasten kotihoidon tuen piirissä olevat vanhemmat.

Tutustu esitteeseen.

Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake ja toimita se Vantaan Aikuisopisto Tanja Liminka PL 4506 01030 Vantaa.

Lisätiedot: Kotva-koordinaattori Tanja Liminka puh. 046 619 6745 sähköposti: tanja.liminka@eduvantaa.fi

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 09 8392 3039, sähköposti: etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

Tikkurilan asukastila

Tikkurilan aseman vieressä sijaitsevalla asukastilalla järjestetään suomen kielen opetusta tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Kurssi on suunnattu naisiille. Lapset voivat olla kurssilla mukana. Toiminta on osallistujille maksutonta. Järjestäjät: Suomen akateemiset naiset/Luetaan yhdessä verkosto.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista