Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Vallitsevan koronatilanteen takia osa kevään 2021 Startti-koulutuksen kursseista alkaa täysin etänä 1.2.2021 ja osa alkaa lähiopetuksena myöhemmin, kun pandemiatilanne sallii jälleen palaamisen lähiopetukseen. Alkuohjauspäivää ei järjestetä lainkaan. Startti-koulutuksen kalenterista voi nähdä kurssien tarkat tiedot.

Starttikurssit keväällä 2021

Starttikurssien aikataulut

HUOM! 1.2.2021 alkaneet etäkurssit ovat TÄYNNÄ! Maaliskuussa alkaa etänä kaksi alkeiskurssia.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Aivi Hämäläinen aivi.hamalainen@vantaa.fi

Suomen kielen kurssit kotiäideille

Vantaalainen äiti, oletko kotona pienen lapsen kanssa? Onko lapsesi 0-3-vuotias? Haluatko tutustua muihin äiteihin? Haluatko oppia suomea? Tervetuloa suomen kielen äiti ja lapsi-kurssille. Kurssilla opiskelemme helppoa suomea. Koska nyt on korona-aika, kurssit ovat netissä. Jos sinulla on puhelin ja netti, voit osallistua. Opettaja auttaa sinua. Kurssi on ilmainen.

Tämä kurssi ei ole sopiva, jos

  • sinulla ei ole pieniä lapsia. Lapset ovat päiväkodissa tai koulussa.
  • sinä et ole vantaalainen.
  • sinä puhut hyvää suomea.

Kurssille ilmoittaudutaan verkossa.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Anu Pakarinen, anu.pakarinen@vantaa.fi‍

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 09 8392 3039, sähköposti: etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

Opintoneuvontaa

Huom! Koronatilanteesta johtuen, opintoneuvota toimii tällä hetkellä ainoastaan puhelimitse.

Suomen kielen opiskelusta Vantaan aikuisopistossa voi kysyä keskiviikkoisin kello 13–15 (os. Lummetie 5, Tikkurila) tai soittaa numeroon 043 8250 070.

Tikkurilan asukastila

Tikkurilan aseman vieressä sijaitsevalla asukastilalla järjestetään suomen kielen opetusta tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Kurssi on suunnattu naisiille. Lapset voivat olla kurssilla mukana. Toiminta on osallistujille maksutonta. Järjestäjät: Suomen akateemiset naiset/Luetaan yhdessä verkosto.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista