Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Vallitsevan epävarman koronatilanteen takia kevään 2021 Startti-koulutuksen kursseille ei järjestetä alkuohjauspäivää ja kurssit käynnistyvät vasta 1.2.2021 alkaen. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä suoraan opettajalle kurssin ensimmäisenä päivänä tai myöhemmin. Ei ennakkoilmoittautumisia.

Starttikurssit keväällä 2021

Starttikurssien aikataulut

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Aivi Hämäläinen aivi.hamalainen@vantaa.fi

Suomen kielen kurssit kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille

Eri puolilla Vantaata tarjotaan maksutonta suomen opetusta pienten lasten vanhemmille. Katso esitteestä kurssien paikat ja ajat. Kurssilla on mukana lastenhoitaja ja etusijalla ovat 1–3-vuotiaiden lasten kotihoidon tuen piirissä olevat vanhemmat.

Tutustu esitteeseen.

Kurssille ilmoittaudutaan verkossa.

Lisätietoa kursseista: suunnittelijaopettaja Anu Pakarinen, anu.pakarinen@vantaa.fi‍

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 09 8392 3039, sähköposti: etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

Opintoneuvontaa

Suomen kielen opiskelusta Vantaan aikuisopistossa voi kysyä keskiviikkoisin kello 13–15 (os. Lummetie 5, Tikkurila) tai soittaa numeroon 043 8250 070.

Tikkurilan asukastila

Tikkurilan aseman vieressä sijaitsevalla asukastilalla järjestetään suomen kielen opetusta tiistaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12-14. Kurssi on suunnattu naisiille. Lapset voivat olla kurssilla mukana. Toiminta on osallistujille maksutonta. Järjestäjät: Suomen akateemiset naiset/Luetaan yhdessä verkosto.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.