Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Starttikurssit

Starttikurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Venäjänkielisille ja vironkielisille on myös omia ryhmiä. Opetusta on myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Syksyn 2019 Startti-kursseille pidetään alkuohjauspäivä torstaina 5.9. klo 9-12 Vantaan opistotalolla, Lummetie 5. Ei ennakkoilmoittautumista. Päivän aikana opiskelijat ohjataan ryhmiin. Tutustu syksyn Startti-kurssien lukujärjestykseen alta.

Startti-kurssit syksyllä 2019

Lisätietoa kursseista: puh. 09 8392 6091, aikuisopisto@vantaa.fi.

Suomen kielen kurssit kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille

Näillä kursseilla lastenhoito järjestetään kurssipaikoissa. Opiskelijavalinnoissa ovat etusijalla 1–3 -vuotiaiden lasten kotihoidon tuen piirissä olevat vanhemmat.

Ilmoittautuminen: Täytä ilmoittautumislomake ja toimita se Vantaan maahanmuuttajapalveluihin (Vantaan maahanmuuttajapalvelut, Inge-Ly Rannu, Vernissakatu 6 - 8, 01300 Vantaa). Lisätietoja: Pirkko Matkaselkä, email: pirkko.matkaselka(at)vantaa.fi.

Kansalaisopiston suomen kielen kurssit

Aikuisopistossa voit opiskella suomea myös kansalaisopiston kursseilla. Kansalaisopiston kurssit ovat maksullisia. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Selaa kursseja ilmonet.fi -palvelussa.

Lisätiedot: Mikko Ekqvist, puh. 09 8392 3039, sähköposti: etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

Silkinportin toimintakeskus

Silkinportin toimintakeskuksessa Tikkurilassa voit osallistua suomen kielen kurssille. Siellä on myös muuta toimintaa ja palveluita maahanmuuttajille.

Kafnetti

Kafnetti on kohtaamispaikka Koivukylässä. Siellä järjestetään myös maksuttomia suomen kielen kursseja.

Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter