Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset leikkimässä roboteilla. Kuva: Heidi Hölttä

Lapsen huoltajan velvollisuus on huolehtia siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna.

Lukuvuonna 2020-2021 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2014 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on niillä seitsemänvuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä viisivuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria.

Ohjeet ilmoittautumiseen

Lapseni on tulevan lukuvuoden eskarilainen
(esiopetus 2020-2021)

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkaa 7.1.2020. Esiopetukseen lasta ilmoitettaessa vantaa.fi – sivulta asiakas ohjataan VaSa-palveluun. Palvelussa asiakas saa tietoa ilmoittautumisen käsittelyn etenemisestä. Ilmoittautumiseen on mahdollista tehdä muutoksia, jos esimerkiksi lapsen esiopetuksen tarve muuttuu. Ilmoitus päätöksestä tulee asiakkaan sähköpostiin ja päätöksen voi käydä lukemassa palvelussa.

Ilmoittautua voi myös paperisella verkkosivuilta tulostettavissa olevalla lomakkeella. Lomakkeen voi palauttaa mihin tahansa kunnalliseen päiväkotiin tai lähettää varhaiskasvatuspalveluihin osoitteeseen: Varhaiskasvatus, Esiopetukseen ilmoittautuminen, PL 313, 01030 Vantaan kaupunki.

Olemme muuttamassa Vantaalle ja haen esiopetuspaikkaa lapselleni kuluvalle lukuvuodelle
(esiopetus 2019-2020)

Mikäli lapsen ilmoittautuminen esiopetukseen tapahtuu ennen Vasa-palvelun käyttöönottoa, se tehdään sähköisen lomakkeen avulla. Lomakkeelle kirjaudutaan vantaa.fi-sivujen kautta suomi.fi tunnistautumisella. Ilmoittautua voi myös samalta sivulta löytyvällä tulostettavalla lomakkeella.

Haen lastani esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen

Esiopetuksen lisäksi lapsella on mahdollisuus maksulliseen esiopetukseen liittyvään varhaiskasvatukseen. Mikäli lapsi osallistuu esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatukseen, jätetään erillinen varhaiskasvatushakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse tehdä, jos lapsi on jo ennen esiopetuksen aloittamista varhaiskasvatuksessa Vantaalla.

Lisätietoa esiopetuksesta ja siihen ilmoittautumisesta:

Päiväkodeista ja alueilla toimivilta varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta

Ajankohtaista

Twitter