Koululaismatkakortin käyttö

Koululaismatkakortti käy Vantaan sisäisessä joukkoliikenteessä maanantaista perjantaihin kello 4.30–18.00. Koululaismatkakortille ladataan kausi, joka on voimassa koulupäivinä. Kauden voi ladata vain Vantaa-infossa. Huoltajat voivat halutessaan ladata koululaismatkakortille arvoa, jolla korttia voi käyttää myös iltaisin ja koulujen loma-aikoina. Arvon lataaminen kortille onnistuu kaikissa latauspisteissä. Lauantaikoulupäiviä varten oppilas saa tarvittaessa kertalippuja koululta. Jos oppilaan oikeus maksuttomaan koululaismatkakorttiin päättyy kesken lukuvuoden, tulee kortti palauttaa koululle. Mahdollinen kortille itse ladattu arvo tulee tätä ennen siirtää toiselle kortille.

Jos matkakortti katoaa

Koululaismatkakortin katoamisesta tulee ehdottomasti ilmoittaa HSL:n puhelinnumeroon 09 4766 4000 tai johonkin Vantaa-infoon. Silloin kukaan muu ei voi käyttää sitä. Jos korttia ei löydy, sille ladattu arvo ja kausi voidaan siirtää uuteen korttiin. Uusi kortti maksaa 5 euroa. Seuraava kortin uusiminen maksaa kortin hinnan lisäksi 6 euroa. Uudelleen lataaminen tehdään Vantaa-infossa. Mukana on oltava oppilaan henkilötodistus.

Alle 7-vuotiaat kulkevat julkisissa kulkuvälineissä ilmaiseksi

Alle 7-vuotiaat oppilaat matkustavat Vantaalla sekä seutuliikennealueella ilmaiseksi julkisissa kulkuvälineissä. Oppilaalle saa Vantaa-infosta kortin, jolla hän voi todistaa olevansa alle 7-vuotias. Korttia varten tarvitsee henkilötodistuksen (esim. Kela-kortin). Oppilaan täyttäessä 7 vuotta hänelle voi anoa koululaismatkakorttia, jos koulumatkan pituus lähikouluun on yli 5 km.

Ajankohtaista

Twitter