Filmer, teater och dans

Etiketter

KulturInvånare

Invånarna har möjlighet att delta i olika dans-, film- och teateraktiviteter i Vanda.

Ihmiset osallistuvat leffapiknikkiin puistossa.

Publiken på filmpicknick i Backas. Fotograf: Janne Savon

Filmer

I Vandas kulturutbud ingår ett brett utbud av filmer, förevisade av Bio Grand i Dickursby, Rekolan Kino och Kino Myyri i Myrbacka. I den årliga evenemangskalendern ingår populära Matinéfilmer, utomhusfilmpicknick och drive-in-filmer. Ibland visas filmer också i Korsos Lumosali och kulturhuset Martinus. Se Vanda evenemangskalender för mer detaljerad information.

Dans

Dansveckan bjuder in Vanda till dansens virvlar! I april intas staden av ett evenemang som bjuder på charmiga dansuppträdanden och evenemang för alla åldrar runt om i staden.

Mamia Company är en modern dansteater som gör danskonst både för vuxna och barn.

Dansteater Raatikko är en av Finlands äldsta dansteatrar som kombinerar teater, dans, musik och cirkus i sina föreställningar. En stor del av programmet är för barn. Raatikkos scen finns i Dickursby.

Vantaan tanssiopistolla har utöver grundundervisning i dans mångsidiga dansuppträdanden.

Teater

Flera teatrar finns i Vanda, och du kan hitta programmet på teaterns webbsida.

Teatteri Vantaa är en professionell teater i Dickursby, den stämningsfulla Silkkisali.

Tikkurilan Teatteri är en professionellt ledd amatörteater som finns i kulturhuset Vernissa. Teatern har också Tikkurilan Teatteri-  ja Sirkuskoulu, som ger grundläggande utbildning i konst.

Vantaan Näyttämö är en amatörteateri, där du i ett fähus kan följa teaterföreställningar året run, men också ta del av populär sommarteaterverksamhet.  Vantaan näyttämö finns i Teatteri Navethalia i Ådalen.

Om du själv vill delta i en kurs i skådespelararbete, recitation eller en improvisationskurs kan ta del av kurserna inom vuxenutbildningen Vantaan aikuisopisto.