Sommarlovstips från Dickursby skola: ”Man kan gå på roadtrip”

Artikel

Etiketter

UtbildningInvånareBarnfamiljerUngaElever

Jag möts av glad och poppig musik när jag på lunchrasten öppnar dörren till Dickursby skolas lärarrum. De vanligtvis glada lärarna verkar om möjligt ännu gladare än normalt några dagar innan avslutning.

läraren och två elever vinkar glatt

Läraren Karoliina Leiponen och eleverna Minttu och Samuel gläds över sommarlovet

Jag frågar tredje och fjärde klassens lärare Karoliina Leiponen hur det känns när skolåret tar slut på lördag.



-Det är ganska skönt att man får packat ihop det här läsåret och kan blicka framåt. 



Hon berättar att det på semesterprogrammet finns vistelse på stugan, möjligen en resa till Oslo och några bröllop.



-Om jag hinner och kan, skulle jag vilja gå på en resa utomlands. Det bryter av vardagen och man är riktigt på semester. Man får njuta av andra vyer och annat program.



Jag träffar också på två elever, Minttu från klass 3 och Samuel från klass 4, som delar med sig av sina bästa sommarlovstips.



-Man kan prova på ridning, gå till stranden och simma eller på en lång roadtrip med bilen, tipsar Minttu. Samuel vinkar att man på semestern kan gå och simma eller cykla. Deras lärare Karoliina ger också några fina tips. 



-Det finns en massa läger under sommaren. Som fotbollsspelare tipsar jag om fotbollsläger som säkert alla föreningar ordnar. Att simma, cykla, vara ute och njuta av vädret. Sen kan man ringa upp vänner och träffas.



Det bästa som hänt under läsåret är discona, berättar Samuel. Minttu tycker stafettkarnevalen varit det bästa under läsåret. Deras lärare Karoliina berättar att det varit ett fartfyllt år. De har deltagit i en hel del evenemang under året: varit på teater och konserter. Höjdpunkten för treorna och fyrorna har varit Lucia. De uppträdde med Lucia-showen också i Tikkurilan lukio.



Från jumppasalen hörs glad körmusik. Det är eleverna som övar till skolavslutningen med rektor Mia Förars-Pöytäniemi och några lärare. Endel har med sig sina ukulelen. Minttu berättar att skolavslutningsprogrammet består av sång och ukulelemusik.

 

Keywords

Dickursby skola