Medborgarbudgetens projekt för år 2020 har genomförts – belysning och informationstavlor i Håkansböle och avfallskärl i Mårtensdal

Nyhet

Etiketter

Demokrati och delaktighet

Medborgarbudgeteringen ordnades under hösten 2020 i Mårtensdal och Håkansböle, där invånarna fick besluta om hur områdena borde utvecklas för 50 000 euro. De åtgärder som invånarna valt ut har vidtagits under år 2021.

Roska-astia Martinlaakso

Avfallskärl i Mårtensdal på Kuggstigen

De senaste projekten som genomfördes var installering av ett kärl för farligt avfall vid Mårtensdals social- och hälsostation samt avfallskärl i Mårtensdal på Kuggstigen, Bredängsvägen och Ådalsparken.

I Håkansböle installerades ny belysning i Nissbackaparkens lekplats och informationstavlorna i Håkansböle idrottspark förnyades.  En del av de informationstavlor som inte installerats än, installeras under år 2022.

Av medborgarbudgetens åtgärder återstår endast en del av städningen i området kring Mårtensdals station och färdigställandet av frisbeegolfbanan i Håkansböle.

En intensivstädning av området kring Mårtensdals station har påbörjats, och slutförs i slutet av året. Frisbeegolfbanan som byggs i närheten av Håkansböle idrottspark är nästan klar, till exempel har banans alla 18 korgar redan installerats. Utkastplatserna är ändå obyggda och de byggs färdigt under våren 2022. Den som vill kan ändå använda banan redan.

Tidigare under året har odlingslådor placerats ut i Mårtensdal och blommor samt körsbärsträd har planterats, en picknickgrupp har installerats och parkyoga har ordnats.

Mer information om medborgarbudgetens utvalda projekt i Håkansböle  och utvalda projekt i Mårtensdal på webbplatsen osallistuvavantaa.fi.

Keywords

MårtensdalBli involverad