Sofia Åberg är ny svenskspråkig informatör i Vanda

Nyhet

Sofia inledde sitt arbete i mars som informatör vid enheten för fostran och lärande vid Vanda stad. Förutom att jobba med skolorna och småbarnspedagogiken jobbar hon också för den svenskspråkiga servicen i Vanda.

Sofia Åberg

Sofia Åberg är ny svenskspråkig informatör

Jag träffar Sofia Åberg vid Silkesfabriken i Dickursby en morgon i april för att höra vad hon tycker om sitt nya arbete som svenskspråkig informatör vid Vanda stad och vad hon jobbar med.

-Mitt jobb är att informera invånare och egentligen hela organisationen vad som sker på vår avdelning inom fostran och lärande men också vad som sker inom det svenska serviceområdet.

Vad är det trevligaste med ditt jobb?

-Att träffa individer, svarar Sofia utan att tveka. Att träffa invånare och ha friheten att skriva artiklar t.ex. om någon vandabo eller kulturverksamheten i Vanda. Att jobba med barn är också väldigt roligt!

Sofia berättar att hon är hemma från Vanda, har bott i Åbo och Stockholm men bor numera i Helsingfors. Tidigare har hon jobbat inom Akademia, inom FN-förbundet med projektarbete och inom den finansiella branschen. På fritiden tillbringar hon tid med familj och vänner, sportar, spelar golf och går på promenader.

-Jag är också en kulturmänniska som tycker om att gå t.ex. på konstutställningar och sådant kreativt.

Jag frågar till slut om det är något hon skulle vilja hälsa vandaborna?

-Jo, gör er röst hörda. Ni får jättegärna kontakta mig per e-post eller exempelvis via sociala medier. Jag vill jättegärna höra vad ni tycker och tänker och vad ni har för önskemål, för vi är ju här för er.

Se hela Sofias intervju på video