Studera till barnledare med utbildnings- eller läroavtal!

Nyhet

Vill du arbeta med barn? Med en grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning inom kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet blir du behörig att arbeta som barnskötare på dagis eller barnledare i församlingens småbarnspedagogik. Du kan studera på utbildningsavtal med praktikperioder eller läroavtal på din arbetsplats. Ansök senast 31.5.2023!

Bli behörig barnskötare, studera till barnledare!

Examen: Grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning   

När: 01.08.2023 - 31.12.2024 

Ansökningsperioden slutar: 31.05.2023

Var: Porkkalagata 7 B, 00180 Helsingfors

Kompetensområde: Småbarnspedagogik och familjeverksamhet 

Omfattning: 180 kompetenspoäng. Kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet består av 35 kp gemensamma examensdelar, 105-110 kp obligatoriska examensdelar och 35-40 kp valbara examensdelar. Examen är avlagd när man har avlagt examensdelarna med godkänt vitsord.

Om yrket: Som barnledare jobbar du med pedagogik och handledning och sköter om barnets helhetsmässiga välmående med olika uppgifter inom småbarnspedagogiken, som barnskötare inom småbarnspedagogiken. I ditt arbete handleder du barn i olika åldrar och samarbetar med föräldrarna. I ditt arbete kan du ha nytta av dina egna intressen och din kreativitet.

Ungefär 10 närstudiedagar per termin på Porkalagatan 7 B, Helsingfors. Handledningstillfällen ordnas sen eftermiddag och kväll över Teams, cirka 8 tillfällen per termin. Utbildningen är arbetslivsorienterad och fokus ligger på att du inhämtar det kunnande du saknar. Du kan studera både med utbildnings- och läroavtal.

För dig uppgörs en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK). Där överenskoms om hur du förvärvar kunnande i olika lärmiljöer och hurudan handledning och stöd du behöver i ditt lärande. Studietidens längd är personlig, 1-3 år. Utbildningen förverkligas som flerformsundervisning.

Det kunnande som förvärvats inom yrkesutbildningen påvisas vid yrkesprov. Yrkesproven sker i arbetslivet. Yrkesproven bedöms av en ansvarig lärare och en representant från arbetsplatsen tillsammans. En yrkesinriktad grundexamen ger allmän behörighet för fortsatta studier vid högskola eller universitet.

Utbildningen arrangeras i samarbete med Varia och Step-utbildningen.

Sök nu!

Sök via Osuma.fi 

Mer information om utbildningen: Step-utbildning.fi 

Barnledare för vuxenstuderande video 

Kontakt:

Utvecklingschef för fostran och lärande inom Vanda stad

Mia Ahlskog

mia.ahlskog@vantaa.fi

040 6152 072

Studiebyrån

utbildning@step.fi 

044 703 3670

Keywords

AnsökanAnsökningarVariaLäroavtalLärande